Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jāņos Latvijas Televīzijā būs skatāmi svētku raidījumi, koncerti, izrādes un filmas

Jāņos Latvijas Televīzijas skatītājiem būs iespēja vērot gan iecienīto latviešu kino klasiku, gan kārtīgu svētku noskaņojuma devu iegūt no Latvijas Nacionālā teātra aktieriem.

Pirmssvētku dienā, 22. jūnijā, plkst. 15 LTV1 būs vērojams Latvijas Nacionālā teātra un Latvijas Televīzijas kopīgi veidots raidījums Skroderdienas 4 olekšu distancē. Režisores un scenārija autores Indras Rogas vadībā 2 metri pārrēķināti Blaumaņa laika mērvienībās, tādēļ mīļie Skroderdienu varoņi centīsies ievērot 4 olekšu distanci viens no otra. Uzmanības centrā, protams, būs Silmaču mīlētāji – Antonija, Elīna, Dūdars un Aleksis – un atgādinājums visiem mums Pirmsjāņu laikā, ka "sirds palaikam nav valdāma ar paša prātu, ko nu vēl ar otra padomu". Galvenajās lomās – Dita Lūriņa, Līga Zeļģe, Daiga Gaismiņa, Ainārs Ančevskis, Uldis Dumpis, Jānis Vimba, Igors Šelegovskis, Jurģis Spulenieks un citi. Pievakarē – plkst. 18.20 būs skatāma obligātā Jāņu laika filma – Limuzīns Jāņu nakts krāsā.

Zāļu dienā, 23. jūnijā, plkst. 12.10 būs skatāma 2016. gadā Druvienā spēlētā Nacionālā teātra Skroderdienu versija. 1986. gadā Druvienā tika spēlēta neaizmirstamā brīvdabas izrāde, tādēļ pirms četriem gadiem teātris atgriezās Druvienā, lai ar jaunu azartu un prieku brīvā dabā izdzīvotu Vidzemes sētas stāstu. Plkst. 15.40 – leģendārā Jāņa Streiča filma Mans draugs – nenopietns cilvēks. Plkst. 18.45 – televīzijas pirmizrāde dokumentālajai filmai Senču balsis. Filma veidota kā dūdu un bungu grupas Auļi ceļojums dažādu tautu dziedāšanas tradīcijās – no Mongolijas stepēm un rīkles dziedāšanas, līdz Austrijas Alpiem un jodelēšanai. Protams, būs arī stāsts par latviešu tradicionālo dziedāšanu. Svētku vakarā plkst. 21.05 varēs līgot kopā ar Latvijas Sirdsdziesmu. Īpašajā retro koncertā tiks salīgots, ziņģēts un dancots pie skanīgākajām latviešu ballīšu dziesmām, bet pēc tam varēs kavēties atmiņās par laiku bez distancēšanās – būs vērojams aizvadītā gada pasākuma Līgosim krastmalā! koncerts Viena tante teica..., kurā Raimonda Paula joku dziesmas Kristapa Krievkalna muzikālajā virsuzraudzībā izpildīja Ieva Kerēvica, Aija Vītoliņa, Ginta Krievkalna, Daumants Kalniņš, Jānis Apeinis un Andris Ērglis.

Jāņu rītā no plkst. 9.50 būs vērojams mazs Aleksandra Leimaņa jautrāko filmu maratons – Vella kalpi, Vella kalpi vella dzirnavās un Melnā vēža spīlēs. Savukārt plkst. 14.50 LTV1 skatītājiem būs iespēja vērot latgaliešu vitalitātes apliecinājumu – izrādes Latgola.lv pirmo daļu. Turklāt vakarā plkst. 21.15 būs skatāms izrādes turpinājums – Latgola.lv 2. Izrāžu ieraksti tapuši ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu.

Svētkos plānotas daudzas brīvdienas, tādēļ, lai nezaudētu svētku sajūtu, atgādinām, ka REplay.lv ir pieejami pilnīgi visi Z studijas koncerti. Savukārt LTV7 svētkos piedāvās atpūsties no Jāņu tematikas, jo 23. un 24. jūnijā tur būs vērojams detektīvseriālu Šekspīra un Hetavejs un Tēvs Brauns maratons.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja