Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Janvāra beigās LTV piedāvās jaunu Latvijā radītu seriālu jauniešiem Paliec negatīvs

Latvijas Televīzijas eksperimentālā satura platformā 16+ tapis jauns seriāls – Paliec negatīvs. Televīzijas, kino un reklāmas profesionāļi režisoru Unas Rozenbaumas un Māra Lagzdiņa vadībā radījuši krāsainu stāstu Latvijas seriāliem neierastā estētikā. Dažādu pasauļu satikšanās radītas emocijas, līdzāspastāvēšana, empātija un drosme ir šī stāsta centrā. Turklāt stāsts ir visnotaļ aktuāls, jo tā darbība risinās pandēmijas laikā. Visi jaunieši, kuri piedalās seriālā, ir bez iepriekšējas pieredzes, savukārt pieaugušo lomās iejūtas profesionāli aktieri, informēja televīzijā.

Seriāla Paliec negatīvs sižets seko notikumiem kādā lauku muižā Covid-19 pandēmijas laikā. Divi jauniešu kolektīvi – meiteņu volejbola komanda kopā ar savu treneri (Varis Piņķis) un zēnu pūtēju ansamblis kopā ar diriģenti (Alma Rix) – ir devušies uz savām nometnēm, taču muižas īpašnieka (Gatis Gāga) izklaidības dēļ ir sajaukti nometņu rezervācijas datumi un pārpratuma rezultātā muižas numuriņos meitenes un zēni tiek salikti kopā uz vienu nakti. No rīta izrādās, ka zēnus atvedušajam šoferim ir saslimšanas simptomi un pozitīvs tests, tādēļ drošības dēļ jauniešiem jāpaliek pašizolācijā tieši tādās kompānijās, kā pārlaista nakts.

"Ļoti ātri vienojāmies savā starpā, ka gribam, lai seriāls ir par sapratni, draudzību un dažādības pieņemšanu. Un, protams, par mīlestību, par ko lielākā vai mazākā mērā ir visas pasaules filmas un seriāli," teic viens no seriāla režisoriem, Māris Lagzdiņš. "Mēs gribējām nevis pamācīt jauniešus, bet parādīt pasauli, kurā jau eksistē vēlamā normalitāte, kurā dažādība tiek pieņemta, nevis izsmieta," piebilst Una Rozenbauma.

Abi režisori ne bez pamatojuma izvēlējušies strādāt ar jauniešiem, kuriem nav iepriekšējas ekrāna pieredzes. Māris stāsta, ka viņu mērķis bija atlasīt tādus jauniešus, kuri ir "jau gatavi tēli" – bez uzspēlētības, neliekot jauniešiem mocīties ar tēliem, kas viņiem ir sveši. "Trīs galvenos tēlus mēs atlasījām paši, kad gatavojām vizuālo paraugu. Es biju sajūsmā, skatoties, kā viņi saaug ar tēliem un tos papildina. Un "sīkajiem" piemīt neticama atbildības sajūta," atklāj Una.

Galvenās jauniešu lomas seriālā atveido Elīza Mickus (Marta), Varis Vilciņš (Vova) un Frīda Šulte (DžiDži). Abi režisori ir gandarīti par iespēju sastrādāties ar jauniešiem. Mārim tā bija pirmā pieredze un praktiski visa sadarbība viņam nāca kā atklājums un pārsteigums: "kas lieliski, viss bija pozitīvs pārsteigums. Sākot ar to, cik viņi ir brīvi un atraktīvi un beidzot ar to, cik pacietīgi un mērķtiecīgi! Bet vispatīkamāk laikam bija tas, ka aktieru savstarpējā mijiedarbībā aiz kadra izpaudās tieši tas, par ko mums gribējās, lai ir seriāls. Par to, ka, neskatoties uz dažādām interesēm, raksturiem, sociāliem slāņiem vai jebko citu, izšķirošas ir vispārcilvēcīgas īpašības - spēja veidot draudzību, saprast vienam otru un pieņemt atšķirīgo. Tas, ka pa vidu viņi pamanās arī strīdēties un būt lecīgi, visu padara tikai interesantāku." Savukārt Unas pārsteigums bija jauno aktieru entuziasms. "Viņi gribēja filmēties nevis tāpēc, lai kļūtu slaveni vai atpazīstami, bet tāpēc, ka tas viņus interesēja. Viņiem bija interesanti vienkārši atrasties procesā, kas aplipināja visu komandu ar pozitīvismu un entuziasmu. Viņi prot būt tieši tajā mirklī, kurā atrodas, tā ir laba skola man," secina režisore.

Seriālam ir sešas epizodes, kas katra ir aptuveni 12 minūtes gara. Seriāls veidots filmu studijā fon Films, kuras radošajā kontā šis ir pirmais seriāls. Seriāla scenārijs tika veidots no nulles, sadarbojoties seriāla režisoru tandēmam Mārim Lagzdiņam un Unai Rozenbaumai, veiksmīgi pieaicinot ilggadējo Pusnakts šova septiņos un seriāla Nopietni? scenāristi Ievu Biti. Seriālu producēja Agate Prozoroviča, kura ilgi darbojusies Film Angels Studio un šobrīd darbojas kā izpildproducente spēlfilmu kategorijā.

 

16+ Youtube kanāls ir Latvijas Televīzijas radīta eksperimentālā satura platforma auditorijai, kas tradicionālu televīzijas saturu vairs nepatērē. Jaunāko informāciju par 16+ saturu iespējams meklēt 16+ Youtube kanālāInstagram  un Facebok kontos.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja