Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jaunajā sezonā Latvijas Televīzija piedāvā vairākus jaunus raidījumus bērniem

Jaunajā sezonā Latvijas Televīzija piedāvās virkni jaunumu gan pašiem mazākajiem, gan bērniem vecumā no 8 līdz 13 gadiem. Jautri, izzinoši, aktīvi un sirsnīgi – tādi būs jaunie bērnu raidījumi LTV1 ēterā un drošajā LSM Bērnistabā. Pirmais jaunums – raidījums Mūziķene – jau 6. septembrī.

Pirmais jaunums bērniem būs raidījums Mūziķene. Kā jau vēsta tā nosaukums – tie būs stāsti par mūzikas instrumentiem un to, ko iespējams apgūt mūzikas skolā. Raidījumu uzticēts vadīt diviem zinātkāriem bērniem – septiņgadīgajai Rebekai un deviņgadīgajam Emīlam. Mūzikas skola viņiem nav sveša – abi apgūst klavierspēli, un Emīls arī dzied. Raidījumā bērni iepazīs instrumentus, ko parasti piedāvā apgūt mūzikas skolās, un iepazīstinās ar tiem skatītājus.

Raidījuma vadītāji studijā nebūs vieni – katru reizi pie viņiem viesosies divi ciemiņi. Viens – kāds, kurš mūzikas skolā apgūst aplūkoto instrumentu, lai pastāstītu – kā no instrumenta izvilināt skaņu, cik viegli vai grūti instrumenta spēli apgūt, kā to salikt, bet otrs – spilgts Latvijas mūziķis, kurš izkopis instrumenta spēli līdz perfekcijai. Pirmā raidījuma "varonis" būs saksofons - studijā pie Rebekas un Emīla viesosies Rainers, kurš saksofona spēli apgūst divus gadus, un viens no spilgtākajiem Latvijas saksofonistiem – Gints Pabērzs. Gints bērniem vadīs meistarklasi un parādīs, kā saksofonu var spēlēt profesionālis. Mūziķene būs vērojama no 6. septembra, katru svētdienu plkst. 9 LTV1, bet papildu saturs par un ap mūzikas instrumentiem, skaņu spēles un citi izzinoši materiāli būs pieejami LSM Bērnistabā.

No 19. septembra pie skatītājiem nokļūs bērnu kulinārijas šovs Viens, divi – gatavs! Katrā raidījumā šefpavāra Raimonda Zommera vadībā sacentīsies divas bērnu komandas. Viņu uzdevums būs noteiktajā laikā pagatavot ēdienus, kurus bērni mājās vēlas taisīt paši – receptes būs pašu raidījuma dalībnieku izvēlētas. Komandas gatavos dažādas maltītes – sākot ar pastu, beidzot ar ballīšu uzkodām. Šefpavārs Zommers bērnu veikumu vērtēs pēc trim kritērijiem – precizitātes, pasniegšanas kultūras un tehniskā izpildījuma, savukārt pašiem bērniem būs iespēja izmantot trīs papildiespējas – lūgt palīgā vecākus, meklēt informāciju internetā vai pieņemt palīdzību, kas slēpjas "slepenajā koferī". Projekta ietvaros portālā LSM.lv vecāki varēs meklēt noderīgus padomus par to, kā gatavot kopā ar bērniem, kā arī raidījumā pagatavoto ēdienu receptes. Viens, divi – gatavs! – no 19. septembra sestdienās plkst.9 LTV1.

Sezonas gaitā LTV plānoti vēl trīs jauni raidījumi bērniem, savukārt šobrīd pilnā sparā notiek mazāko skatītāju iemīļotā animācijas seriāla Bings dublāža latviešu valodā, un arī tas šosezon nonāks pie skatītājiem.

Pagājušajā sezonā Latvijas Televīzija noslēdza raidījumu Kas te? Es te!, ar kuru kopā vairāk nekā 10 gadu laikā pasauli iepazina daudzi skatītāji. Tomēr visjaunākās auditorijas mediju patēriņa paradumi pēdējo gadu laikā ir būtiski mainījušies, tādēļ LTV mērķtiecīgi meklē jaunas formas un risinājumus, kā runāt ar bērniem. Jauno raidījumu ietvaros taps ir ne vien lineārās televīzijas saturs, bet arī apjomīgs papildu saturs interneta platformās. Mazākajiem lietotājiem tas droši būs pieejams LSM Bērnistabā – vietnē, kur spēles formā iespējams apgūt nopietnas lietas – pazīt burtus, ciparus, lasīt, būt vērīgam, atpazīt krāsas un formas un citas zināšanas un prasmes. Bērnistabā iespējams bērnam draudzīgā vidē skatīties un klausīties Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio radīto bērnu saturu bez reklāmām un liekas uzmanības novēršanas. Savukārt vecākiem portāla LSM.lv sadaļā Vecāki un bērni būs pieejami izglītojoši un noderīgi materiāli par raidījumu tēmām – sākot ar rakstiem par to, kas jāņem vērā vecākiem, bērnam uzsākot mūzikas skolas gaitas, beidzot ar receptēm ēdieniem, ko droši var gatavot kopā ar atvasēm.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja