Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Jūlijā būs skatāmas Dziesmu un deju svētku seriāla Kolektīvs jaunākās sērijas

Sestdien, 1. jūlijā, pirmizrādi piedzīvos īsfilmu seriāla Kolektīvs kārtējās divas sērijas, kas tapušas fon Films sadarbībā ar XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku lieldraugu LMT. Jauno sēriju režisori ir Marta Elīna Martinsone un Mārtiņš Grauds, un tās bez maksas būs skatāmas lietotnē LMT Viedtelevīzija un internetā, informēja seriāla veidotāji.

Cūkas driķos ir daļēji patiesos notikumos balstīts stāsts Martas Elīnas Martinsones režijā par to, kā mainās pilsēta Dziesmu svētku laikā un kā to jūt tie, kas paši nav iesaistījušies svētku kustībā. Galvenā varone Anete dzīvo pie Daugavas stadiona, kas nozīmē, ka viņas ikdienas skaņu celiņš uz kādu laiku ir dejas Cūkas driķos pavadījums. Pēc strīda ar draugu Anete atklāj, ka ir nonākusi bezizejas situācijā. Karstajā vasaras dienā, pavadot laiku uz balkona, Anete iepazīstas ar dejotājiem, kuri dodas uz mēģinājumu stadionā. Tas ir rotaļīgs un sapņains veltījums tautas dejai Cūkas driķos, kā arī visiem, kuri ir dzīvojuši vai dzīvo pie Daugavas stadiona. Lomās – Anta Aizupe, Daiga Gaismiņa, Mārcis Lācis, Jānis Grūtups un citi, dejo TDA Zalktis. 

Savukārt Kristīne ir mūzikls par koru, diriģentu un pagastu attiecībām. Tikko augstskolu absolvējusī kordiriģente Kristīne dodas uz darba interviju divos vīru koros – Akmins dziedātāji ir sirsnīgi kungi gados, bet koris Bāliņš ir stilīgu un mazliet iedomīgu jauniešu kolektīvs. Katrs koris sola savus labumus un priekšrocības. Edgara Šubrovska mūzika un režisora Mārtiņa Grauda cilvēcīgais humors pievērš uzmanību Dziesmu svētku kustības zūdošajai vērtībai – vīru koriem: 1990. gadā vīru koru bijis vairāk nekā simt, bet šajos Dziesmu svētkos piedalīsies vien 22 vīru kori. Lomās – Mārīte Junita Apsīte, Aivars Špariņš, Linards Kalniņš un citi. 

Pirmās četras īsfilmu seriāla komēdijdrāmas sērijas uzņēmuši režisori Aiks Karapetjans, Edgars Kaupers, Oskars Rupenheits un Papa Chi. Visu sēriju darbība risinās Dziesmu un deju svētku kustības kolektīvos, galvenie varoņi ir šo kolektīvu dalībnieki, un notikumu pamatā ir patiesi stāsti, ko iesūtījuši kori un deju kolektīvi. Vienlaikus seriāla veidotāji uzsver, ka tas nav stāsts par Dziesmu un deju svētkiem, svētki ir tikai šo notikumu fons.

Pirmās četras Kolektīva sērijas saņēmušas gan skatītāju, gan kino kritiķu atzinību. "Mums ir gandarījums, ka Kolektīvs tiešām šķiet interesants gan tiem, kuriem Dziesmu un deju svētku kustība ir ikdiena, gan tiem, kuri par svētkiem atceras reizi piecos gados," saka producents Māris Lagzdiņš. "Sevišķs prieks arī par to, ka seriāla sižeta līnijas un joki jau izkāpuši ārpus ekrāniem un dzīvo savu dzīvi," piebilst producente Zane Ozoliņa.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja