Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Jura Kursieša filma Oļegs tiks izrādīta vairāk nekā 25 kinoteātros Francijā

Skaudrais, uz patiesiem notikumiem balstītais stāsts par mūsdienu verdzību filmā Oļegs izpelnījies arī Francijas kino ekspertu atzinību. Jau oktobra beigās filma nonāks Francijas kinoteātros, kas ir nozīmīgs notikums Latvijai – šī ir pirmā filma, kurai izdevies ielauzties sarežģītajā Francijas kino tirgū. Filma “Oļegs” Francijā tiks izrādīta ne tikai festivālos, bet arī regulārajos kino seansos vairāk nekā 25 kinoteātros, informēja filmas pārstāve.

"Mēs uzskatām, ka filma Oļegs ir nozīmīgs stāsts un patiks franču auditorijai, jo tas ir tīrs sociālais trilleris, kas atspoguļo mūsdienu Eiropu," stāsta filmas izplatītāja Francijā Benedikta Tomasa.

Jau pirms oficiālās Francijas pirmizrādes filma tika izrādīta 25 avant-premiere jeb pirms-pirmizrādes seansos. Dažos no tiem  piedalījās arī filmas režisors Juris Kursietis. Tiekoties ar presi un skatītājiem, režisors bija patīkami pārsteigts par lielo franču interesi.

Komentējot filmas izplatīšanu Francijā, Nacionālā Kino centra vadītāja Dita Rietuma uzsver: "Filma Oļegs ir viens no pēdējo gadu Latvijas kino pārliecinošākajiem veiksmes  stāstiem. Tam apliecinājums ir gan fakts, ka šī tematiski aktuālā un mākslinieciski pārliecinošā filma pirmizrādi piedzīvoja nozīmīgajā Kannu festivālā, gan atzinīgās recenzijas ietekmīgos pasaules preses izdevumos un tas, ka filma turpina ceļot, gūstot festivālu balvas un atzinību. Filmas Oļegs pirmizrāde Francijas kinoteātros ir īpašs sasniegums, kas apliecina ne tikai Oļega  kā “festivālu filmas” kvalitātes, bet arī tās aktualitāti un konkurētspējas potenciālu vienā no nozīmīgākajām Eiropas kino lielvalstīm – Francijā."

Pilnmetrāžas filmas Oļegs pamatā ir patiess stāsts par Latvijas nepilsoni, pēc profesijas miesnieku, kurš devies labākas dzīves meklējumos – strādāt gaļas kombinātā Beļģijā. Pavisam drīz galvenais varonis nokļūst bezcerīgā situācijā, jo viņa dzīvi sāk kontrolēt poļu noziedznieku banda. Psiholoģiskā spriedze spiež galveno varoni pieņemt lēmumu par bēgšanu, kas sākumā šķiet neiespējama.

Filma Oļegs  ir Latvijas, Lietuvas, Beļģijas un Francijas kopražojums.  Radošajā komandā Latviju pārstāv pašmāju producentu komanda Tasse Film (producentes Aija Bērziņa un Alise Ģelze), kas kopš dibināšanas 2011. gadā producējusi daudzas starptautiski atzītas un apbalvotas filmas, tostarp Es esmu šeit, Paradīze 89 un Ar putām uz lūpām.

Filma Oļegs saņēmusi astoņas nacionālās kinobalvas Lielais Kristaps nominācijas, tai skaitā kā labākā filma, labākais režisors, labākais aktieris un labākais scenārijs. Filma nesen arī novērtēta kinofestivālā CinEast Luksemburgā, kur saņēmusi Grand Prix.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja