Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kino Bize Mājas kino tiešsaistē piedāvā godalgoto filmu Nekur īpaši

Kinoteātros demonstrētā filma Nekur īpaši piektdien, 5. novembrī, piedzīvo savu tiešsaistes pirmizrādi Kino Bize Mājas kino.

Iepriekš aizkustinošais kinodarbs ticis demonstrēts kā Rīgas Starptautiskajā kino festivālā, tā arī piedzīvojis pasaules pirmizrādi Venēcijas kino festivālā, kur saņemta nominācija par gada labāko filmu. Tās notikumi stāsta par tēvu, kurš spiests savam dēlam atrast jaunu ģimeni, tomēr šis uzdevums izrādās grūtāks, nekā domāts.

Filmas galvenais varonis Džons, ko atveido britu aktieris Džeimss Nortons (James Norton), ir jauns tēvs, kurš dažādu dzīves līkloču dēļ viens pats audzina četrus gadus veco dēlu Maiklu. Veselības dēļ viņam drīz ir jāšķiras no sava bērna, tomēr līdz tam brīdim ir jāpagūst ne tikai atrast jaunas mājas un ģimene, bet arī jāatstāj mantojumā tik stipri dzīves ķieģelīši, lai tie spētu viņu balstīt visu atlikušo mūžu. Jauno vecāku meklējumi nav viegli īstenojami starp desmitiem dažādu ģimeņu piedāvājumiem, radot pēdējās dzīves dienas šaubu pilnas. Tomēr, neskatoties uz sarežģītajiem lēmumiem, Džons novērtē katru trauslo mirkli kopā ar dēlu, sniedzot rūpes un mīlestību.

Filmā var vērot pieklusinātas sajūtas un emocijas, kas tiek panāktas ar maziem skatieniem vai ikdienišķām, parastām nodarbēm mājās. Režisors Pazolīni izvēlējās aktieri Džeimsu Nortonu, jo vēlējās kādu, kurš varētu panākt daudz, darot maz. Viņš stāsta: "Džeimss to var, tehniski viņš ir lielisks. Kad teicu, ka vēlos sasniegt vēlamo filmā ar klusumu, viņš uzreiz saprata un paveica to, ko redzat – sajūtas bez aktierspēles. Tas ir grūti izdarāms."

Džeims Nortons varētu pretendēt uz nākamā aģenta 007 jeb Džeimsa Bonda lomu, tomēr Nekur īpaši viņš atsedz sevi raksturlomā, kas ir tālu no noslēpumaina vīrieša melnā uzvalkā. Nortons atveido tetovējumiem klātu vientuļo tēvu, kas paralēli logu mazgāšanas darbiem cenšas dēlam atrast jaunu ģimeni.

Filma Nekur īpaši pieejama Kino Bize Mājas kino: www.kinobize.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja