Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Līdzekļi filmas Dvēseļu putenis mārketinga atbalstam Oskara balvai lielākoties tiks izlietoti publicista piesaistei

Nacionālā kino centra (NKC) piešķirtie līdzekļi spēlfilmas Dvēseļu putenis mārketinga atbalstam ASV Kinoakadēmijas Oskara balvai tiks izlietoti, lai piesaistītu publicistu ASV, bez kura pakalpojumiem nav iespējams piedalīties šajā kino sacensībā, pauda filmas producente Inga Praņevska.

Producente uzsvēra, ka publicista izdevums būs veidot publicitātes kampaņu, lai filmu pamanītu starp simts citiem kandidātiem un noskatītos balsojošie ASV kinoakadēmijas biedri.

"Esam pagodināti, ka Latvija Oskara balvas sacensībai kategorijā Labākā ārzemju filma ir izvirzījusi filmu Dvēseļu putenis. Tā ir iespēja gan prezentēt filmu un mūsu radošos talantus prestižā kino un kultūras sabiedrībā, gan vēl spēcīgāk iezīmēt Latvijas kontūru pasaules kartē," uzsvēra Praņevska.

Tāpat viņa pavēstīja, ka atlikušie līdzekļi tiks izmantoti pašām primārākajām publisko attiecību un mārketinga aktivitātēm. Praņevska minēja, ka citu valstu konkurenti kategorijas Labākā ārzemju filma kampaņās vidēji iegulda 100 000 eiro, tāpēc Dvēseļu puteņa komanda patlaban aktīvi piesaista papildu atbalstu gan no privātā, gan publiskā sektora, lai stāstu par Latvijas valsts rašanos un strēlniekiem uzzinātu miljoniem kino mīļotāju visā pasaulē un tā ilgtermiņā paplašinātu iespējas piesaistīt Latvijai jaunas investīcijas.

Producente atzīmēja, ka par Dvēseļu puteņa publisko attiecību kampaņas īstenošanu ceļā uz Oskara nomināciju studija Kultfilm ir vienojusies ar Losandželosas uzņēmumu Accolade Publicity & Consulting. Pēc Praņevskas paustā, uzņēmuma klientu vidū ir tādi kino industrijas dūži kā Amazon Studios, Netflix, Apple TV +.

Savukārt uzņēmuma publicisti iepriekš ir strādājuši ar tādām filmām kā 2018. gada kinolenti Bohemian Rhapsody jeb Bohēmista rapsodija, 2014. gada filmu Boyhood jeb Puikas gadi un citām.

Uzņēmuma dibinātāja un publiciste Emīlija Lū Aldridža pati personīgi strādā pie Dvēseļu puteņa publicitātes. 2019. gadā viņa vadīja poļu režisora Jana Komasa kinolentes Corpus Christi kampaņu un Polijas filma ieguva Oskara nomināciju kategorijā Labākā ārzemju filma. Praņevska pauda cerību, ka sadarbība vainagosies panākumiem un Dvēseļu putenis tiks pamanīts un novērtēts.

"Filma mūs pilnībā apbūra, pēc noskatīšanās mēs bijām bez vārdiem. Aktierspēle, filmas mūzika, operatora darbs un režija ir brīnišķīga. Ļoti žēl, ka patlaban kinoteātri ASV ir ciet, jo Dvēseļu putenis ir filma, kas noteikti ir jāredz uz lielā ekrāna. Kinolentei ir vieta kino vēsturē," uzsvērusi Aldridža.

Praņevska norādīja, ka spēlfilmas Dvēseļu putenis izplatītājs ASV ir Film Movement un filmas oficiālā pirmizrāde ASV ir paredzēta 2021. gada 8. janvārī virtuālajā kino.

Jau ziņots, ka NKC izsludinātajā konkursā režisora Dreiberga kinofilmai Dvēseļu putenis mārketinga atbalstu ASV Kinoakadēmijas balvai Oskars par 20 000 eiro veiks filmas veidotāji - studija Kultfilma.

Kā vēstīts, NKC izveidotā ekspertu komisija balsojumā vienojusies izvirzīt Dreiberga spēlfilmu, kas saņēmusi arī nacionālo kino balvu Lielais Kristaps kā gada labākā filma. Šī ir 13. reize, kad Latvija ir izvirzījusi filmu, kas pretendēs uz nomināciju ASV Kinoakdēmijas balvai, sacenšoties kategorijā Labākā ārzemju filma.

Ekspertu komisija attālinātā diskusijā apsprieda visu filmu potenciālu, novērtējot katras atsevišķās un atšķirīgās kvalitātes, un galu galā vienojās kā Latvijas pieteikumu ASV Kinoakadēmijas balvai par labāko ārzemju filmu izvirzīt režisora Dreiberga spēlfilmu, kuru Latvijā līdz šim noskatījušies jau vairāk nekā 250 000 skatītāji kinoteātros.

Eksperti argumentējot uzsvēra - pat situācijā, kad pasaulē tā saukto "kara filmu" ir daudz un arī starptautiskā izplatīšanā vairākas no tām kļūst populāras, filmai Dvēseļu putenis ir iespējas izcelties kā dinamiskam, universālam un viengabalainam vēstījumam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja