Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Makree laiž klajā singlu un videoklipu no Kārļa Lesiņa jaunās spēlfilmas Izmisums

Places&Spaces ir otrais singls no mūzikas producenta Makree gaidāmā debijas albuma. Dziesma ir tapusi īpaši režisora Kārļa Lesiņa debijas spēlfilmai Izmisums. Dziesmas klips piedāvā ieskatu filmas kadros, kura būs skatāma uz kino ekrāniem Latvijā no 10. janvāra, informēja filmas veidotāju pārstāve.

Singls Places&Spaces tapis, piedaloties mūziķiem Ralph B (Ralfs Brieze) un Justam Sirmajam. Tā aizsākās kā ideju apmaiņa starp mūziķiem, gala versijā to izpildot Ralph B.

"Man prieks, ka dziesma spēja atrast savas mājas filmā Izmisums, jo pēc filmas producentu aicinājuma sadarboties tā lieliski iederējās attiecīgajā ainā," par rezultātu stāsta mūzikas producents Makree. "Videoklipa montāžu uzticot Mārtiņam Goldbergam no Creators22, centāmies parādīt filmā esošo mīlas stāstu starp galvenajiem varoņiem."

Mūzikas producents Makree ir elektroniskās deju mūzikas DJ un mūzikas producents, kurš ir pazīstams arī ārpus Latvijas robežām, sadarbojoties ar pasaulslaveno britu mūzikas producentu Secondcity un radot kopēju singlu Never Been in Love.

Filma Izmisums ir godalgotā režisora Kārļa Lesiņa pirmā pilnmetrāžas spēlfilma un stāsta par trīsdesmitgadnieku Gati, kura dzīvi ir piemeklējusi melnā strīpa – viņu atlaiž no darba, pamet draudzene, sākas veselības problēmas. Lai tiktu ar visu galā, viņš ir spiests doties uz savu bērnības mājokli – lauku māju. Mazajā ciematā viņš satiek skaisto Miju un kultveidīgo kopienu, kuru vada valdzinošā šamane. Šī atgriešanās pārtop par mistikas apvītu psihiatrijas seansu, pār kuru Gatis sāk zaudēt kontroli. Iedomas un realitāte sāk savīties spraigu notikumu virknē, no kuras atpakaļceļa vairs nav.

Filmas titullomā redzams aktieris Kaspars Zāle, lomās – Alise Danovska, Vita Vārpiņa, Kaspars Gods un citi. Filmas operators un videoklipā redzamo kadru autors ir Mārtiņš Jurevics.

Kārlis Lesiņš saņēmis jau divas Nacionālās kino balvas Lielais Kristaps – īsfilma Konvertīti (2016) tika novērtēta kā labākā studentu filma, savukārt īsfilma Vectēva tēvs (2017) kā labākā debijas filma.

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja