Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Muzikālajā raidījumā Dziesmustāsti uzstāsies Samanta Tīna, Carnival Youth un Lauris Reiniks

Jau no 18. maija vakara plkst. 21.30 lietotnes Shortcut abonementiem pieejama jauna muzikāli biogrāfiska stāstu sērija Dziesmustāsti, kurā uzstāsies Samanta Tīna, Carnival Youth un Lauris Reiniks. Kopā ar katru no Dziesmustāstu varoņiem intīmā gaisotnē mūzika iegūs padziļinātu skanējumu, dziesmas papildus ietērpjot stāstos – piedzīvojumos un atmiņās par savas karjeras sākumu, dziesmu rašanos, koncerttūru aizkulisēs piedzīvoto, grūtiem un pacilājošiem mirkļiem mūziķu dzīvē, informēja raidījuma veidotāji.

"Mūzika ir vērtība pati par sevi, tā pieder pie klausītāju un skatītāju emocionāli spēcinošas mākslas, kas neapnīk, bet tieši otrādi – pie kuras cilvēki mīl atgriezties atkal un atkal. Jo iemīļotākas ir dziesmas, jo labprātāk mēs tās klausāmies. Turklāt nevar novērtēt par zemu Dziesmustāstu kultūrvēsturisko ieguldījumu – koncerts ir sava laika zīme un saglabās savu aktualitāti arī pēc daudziem gadiem, jo nekas no tajā ietvertās informācijas nepakļaujas noilgumam – stāsti arvien būs emocijām bagāti un biogrāfiski unikāli, bet dziesmas, kas jau izpelnījušās klausītāju mīlestību un hitu statusu, kļūs arvien vērtīgākas," atzīst Dziesmustāstu producente un režisore, JUMP Studio vadītāja Aija Strazdiņa.

Līdz ar citiem stāstiem Lauris Reiniks kavēsies atmiņās par savu ļoti ciešo un veiksmīgo sadarbību ar Mārtiņu Freimani, kurš sarakstījis vārdus vairākām Laura dziesmām. Kopā ar savu ilgstošo bekvokālisti Martu Kukarāni atcerēsies, kā par pēdējiem latiem tapis videoklips dziesmai Es skrienu, negaidīti atklājot, ka savā ziņā kļuvuši par līdzdalībniekiem zagtas preces realizācijā. Skatītāji uzzinās, kādēļ, uzstājoties ārvalstīs, Laura lidojumam jābūt vismaz vienu dienu pirms koncerta norises. Būs arī stāsti par koncertu aizkulisēm, piemēram, kurš bija tas koncerts Latvijā, pirms kura mūziķa grupai sanāca aizsvinēties, un kāds galu galā tas izvērtās.  

Kā tapušas idejas klausītāju iemīļotākās dziesmas, par procesu un to, kas slēpjas aiz dziesmu vārdiem. Par to laiku un emocijām, kad bijušais komandas biedrs – basģitārists Aleksis – atstāja grupu, par stereotipiem, kuros dzīvojam, un daudz ko citu skatītāji uzzinās, vērojot Dziesmustāsti: Carnival Youth. "Daudz ceļojot un esot citās valstīs, mēs vairāk saskaramies ar sabiedrību, kas nav tik ļoti piesieta stereotipiem. Kas kustas uz priekšu un attīstās. Dziesmas Boys Do Cry galvenais vēstījums ir par to, ka pie vecajiem stereotipiem nav jāpieturas. Par to, ka dzīve nav nemaz tik rožaina, kā liekas," par vienu no savām dziesmām saka grupa Carnival Youth.

Arī Samanta Tīna ne tikai izpildīs savas labākās dziesmas, bet arī atklās noslēpumus. Par to, kādēļ faniem jāpateicas Rēzijai Kalniņai par dziesmu Auga, auga rūžeņa Samantas izpildījumā, cik nežēlīgs pret viņu bijis Lietuvas šovbizness. Tāpat Samanta dalīsies pieredzē, kā izkļūt no situācijas, kad koncerta laikā aizmirsts teksts. Taču viens no spilgtākajiem notikumiem, kurus skatītājiem jaunajā raidījumā uzticēs Samanta Tīna, saistīts par pašu Maestro - viņš negaidīti piezvanījis un piedāvājis dziedātājai uzdāvināt kādu no savām dziesmām. "Neslēpšu, man vienmēr ir bijis no Raimonda Paula bail. Arī šobrīd. Man laikam ir tik milzīga pietāte pret viņu, ka man ir bail." saka dziedātāja. Tiesa, savu reakciju, pirmo reizi klausulē izdzirdot paša Maestro balsi, Samanta joprojām atceras ar smaidu sejā. "Vienīgais, ko es tajā mirklī varēju pateikt, bija tādā ļoti bērnišķīgā balstiņā – "Jā." Tas bija tik stulbi, domāju, ko viņš par mani padomās," smejoties stāsta Samanta.

Izklaidējoši muzikālais raidījums Dziesmustāsti uzņemts tehnoloģiju un uzņēmuma Tet telpās izveidotajā studijā tikai ar pašas uzņemšanas komandas dalību. Līdz ar to mākslinieku nedalīta uzmanība ir pilnībā veltīta skatītājam pie TV, datora vai viedtālruņa ekrāna.

Visas Dziesmustāstu koncertsērijas no 18. maija vakara pieejamas Shortcut lietotnes, kas pieejama arī Helio interaktīvajā televīzijā, abonementiem.

 

 

 

 

 

 

Top komentāri

Tīņai esot no Paula šausmīgi bail.
T
Bail, ka neizvaltē. Savukārt, Nelabais šai esot LABU LABAIS, un bail neesot nepavisam.
ļuļa
ļ
Man ir bail no Samantas Tīnas. Vulgāra, tukša, sekla, iedomīga, pašpārliecināta muļķe!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja