Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Oktobra beigās sāks demonstrēt Latvijas Televīzijas veidoto seriālu Projekts: Šķiršanās

30. oktobrī pie LTV skatītājiem nokļūs Latvijas Televīzijas veidotais seriāls Projekts: Šķiršanās, taču jau nedēļu pirms tam – 23. oktobrī – LTV skatītāji varēs vērot ieskatu seriāla tapšanas aizkulisēs. Galvenās lomas seriālā atveido aktieri Rēzija Kalniņa, Gatis Gāga, Madara Botmane, Ivo Martinsons un Ģirts Krūmiņš, informēja LTV pārstāvji.

Projekts: šķiršanās būs stāsts par vidusšķiras pāri, kuru attiecībās pamatīgu krīzi radījuši Covid-19 pandēmijas ierobežojumi pavasarī. Nespējot vairs sadzīvot ar vīra neieinteresētību kopdzīvē un saņemot spēku sākt jaunu dzīvi, Laura (Rēzija Kalniņa) pieņem lēmumu šķirties. Aivars (Gatis Gāga) par Lauras lēmumu nav sajūsmā, taču mīļā miera labad pieņem Lauras aicinājumu šķirties cieņpilni un mierīgi – dodoties pie pāru konsultanta (Ģirts Krūmiņš). Šķiršanās procesā gribot negribot aktīvi iesaistās arī kaimiņos dzīvojošie ģimenes draugi (Madara Botmane un Ivo Krūmiņš), bet Lauras un Aivara pieaugušie bērni (Elīna Vaska un Kārlis Dzintars Zahovskis) uz norisēm vecāku dzīvē noskatās kā uz traģikomēdiju.

Seriāla galvenās lomas atveidotāja Rēzija Kalniņa norāda, ka, izlasot seriāla scenāriju, viņā raisījušās pārdomas par to, ko ģimenēm licis pārdzīvot Covid-19 laiks pavasarī, kā arī jautājumus par attiecībām kopumā. "Ir cilvēki, kuri, iespējams, dzīvo kopā pieraduma dēļ, vai, kā mēs aizkadrā runājām, komforta zonā. Un ne vienmēr šī zona ir komfortabla. Tu esi kā vāvere, tajā ritenī griezies, griezies, griezies… Un tad tas ritenis pēkšņi apstājas, būrītis tiek atvērts, bet tu neej ārā, jo tev bail," spriež aktrise. Tas ir viens no diviem iemesliem, kā Rēzija atradusi motivāciju piedalīties šajā projektā. Otrs motivators bijis režisore Linda Olte – jo režisore beidzot ir sieviete.

Seriāla scenārija pamatā ir Igaunijas sabiedriskās televīzijas (ETV) seriāls Šķiršanās igauņu gaumē, tādēļ jāpiezīmē, ka gan oriģinālā scenārija veidošana, gan igauņu versijas režija tika uzticēta vīriešiem, un Lindai vajadzēja domāt arī par to, kur seriālā atklājas vīrieša skatupunkts un kādā lomā stāstā ienāk sieviete. "Ja jāatbild, kurš ir svarīgāks, man šķiet, ka tas ir vīra stāsts, jo sieva visu uzsāk un kuļ, bet mēs vairāk sekojam vīram. Tomēr ir skaidrs, ka tas ir abu stāsts," vērtē režisore.

Seriāla adaptāciju īstenojis pieredzējušais scenārists Ivo Briedis. Linda, kurai šis ir pirmais seriāla režijas darbs atklāj, ka ļoti daudz domājusi par to, kāds būs kadra vēstījums un seriāla stilistika. "Mēs ar operatoru Ņikitu Korņevu ļoti gribējām, lai tas nav tipisks televīzijas seriāls. Lai tas vizuāli izskatās gaumīgi un kvalitatīvi. Ir dažas tādas lietas, ko kompozicionāli mēs pārkāpjam – kaut kādus likumus, ka, piemēram, mēs speciāli kadrējām sienu starp cilvēkiem – tā simbolizējot, ka [varoņi] viens otru vienkārši nedzird. Tādas mazās nianses, ko, es pieļauju, skatītājs varbūt nepamanīs," stāsta Linda.

Ļoti daudzus seriāla aizkadru "knifiņus" un to, kādas būs aktieru lomas, būs iespējams uzzināt, noskatoties dokumentālo stāstu Projekts: Šķiršanās. Seriāla aizkulises 23. oktobrī plkst. 22.05. Tas atklās gan to, kas ir eneagrammas, pēc kurām aktieri veidojuši savas lomas, kādēļ Gatim Gāgam bija jāatsāk spēlēt klarnete, kā Madarai Botmanei veicās ar "lakatu" jogas apgūšanu īpaši seriāla vajadzībām, gan daudzus citus aizraujošus aizkadru stāstus.

Skatītāji 10 sērijās varēs izsekot cilvēcīgam un vienlaikus izklaidējošam stāstam, turklāt 30. oktobrī, svinot seriāla pirmizrādi, būs iespējams noskatīties uzreiz divas seriāla sērijas pēc kārtas. Līdztekus Rēzijai Kalniņai, Madarai Botmanei, Gatim Gāgam, Ivo Martinsonam un Ģirtam Krūmiņam, lomas seriālā atveidos arī Elīna Vaska, jaunais aktieris Kārlis Dzintars Zahovskis, Juris Bartkevičs, Dace Everss, Ivars Krasts, Ģirts Ķesteris, Jevgeņijs Šurs un citi.

Dokumentālais stāsts Projekts: Šķiršanās. Seriāla aizkulisēs – 23. oktobrī 22.05 LTV1 un REplay.lv. Komiskā ģimenes drāma Projekts: Šķiršanās – no 30. oktobra piektdienās 21.05 LTV1 un REplay.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja