Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pēc Saeimas lēmuma par partnerības institūta ieviešanu Meļķe pieņem Lielo Kristapu

Aktrise Marija Luīze Meļķe, kura februārī atteicās no nacionālās kino balvas Lielā Kristapa, kamēr netiks pieņemts partnerattiecību likums, ceturtdien pēc Saeimas lēmuma par partnerības institūta ieviešanu pieņēmusi balvu, liecina aktrises ieraksts sociālajā medijā Facebook.

"Partnerības institūts ir pieņemts, Lielais Kristaps brauc mājup. Bijis gods palīdzēt!" raksta filmas Neona pavasaris galvenās lomas atveidotāja Meļķe, kura tika atzīta par pagājušā gada labāko kino aktrisi.

Balva aktrisei tika pasniegta ceturtdien, 9.novembrī, Latvijas Nacionālajā teātrī pēc režisora Matīsa Kažas iestudējuma Maigā vara pirmizrādes, kurā lomu atveido arī Meļķe. 

Kaža ir arī filmas Neona pavasaris režisors, scenārists un producents.

Meļķei paredzētā Lielā Kristapa statuja līdz vakardienai tika glabāta balvas rīkotāju, Latvijas Kinematogrāfistu savienības birojā.

"Sirsnībā pateicos Latvijas Kinematogrāfistu savienībai par operatīvo balvas atgādāšanu uz Nacionālo teātri," raksta Meļķe, piebilstot, ka "šodien mums, Latvijas sabiedrībai, ir vēsturiska diena".

Balvas tīmekļvietnē norādīts, ka žūrijas piešķirtā balva par Laines lomas atveidojumu filmā Neona pavasaris ir pelnīta atzinība aktrises talantam un ieguldītajam darbam, taču viņas atteikšanās pieņemt balvu līdz partnerattiecību likuma pieņemšanai Latvijā izceļ aktrises apņemšanos iestāties par sociālajām pārmaiņām. 

"Pārmaiņas ir notikušas, 9.novembrī, Saeimas vairākums ir nobalsojis par partnerattiecību institūta ieviešanu Latvijā. Šis vēsturiskais mirklis ir vienlaicīgs ar pirmizrādi Nacionālajā teātrī, kuras režisors ir Kaža un kurā Meļķe atveido galveno lomu," atzīmēts Lielā Kristapa mājaslapā.

Kā jau rakstīts, Saeimas vairākums ceturtdien, 9.novembrī, galīgajā lasījumā pieņēma tieslietu ministres Ineses Lībiņas-Egneres (JV) virzīto likumprojektu pakotni, ar kuru Latvijā no 2024.gada vidus paredzēts ieviest jaunu tiesību institūtu - partnerību, kas būs arī veids, kā savas attiecības legalizēt un juridiski sakārtot viena dzimuma pāriem.

Opozīcijas politiskie spēki gan ir savākuši 34 Saeimas deputātu parakstus, lai mēģinātu panākt referenduma ierosināšanu par Saeimā pieņemtajiem grozījumiem. Lai ierosinātu referendumu, mēneša laikā būtu jāsavāc vienas desmitās daļas vēlētāju jeb 155 000 paraksti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja