Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Publicēts Latvijas simtgades spēlfilmas Homo Novus treileris

Filmas Homo Novus veidotāji šodien, 18. jūlijā iepazīstināja ar spēlfilmas treileri, kas visiem būs pieejams interneta vidē un Latvijas kinoteātros. Spēlfilmas pirmizrāde notiks 26. septembrī, savukārt kinoteātros tā būs skatāma jau no 28. septembra, informēja filmas veidotāji.

Komēdijas treileris: 

Liels pārsteigums treilera prezentācijas pasākuma viesiem bija Maestro Raimonda Paula pievienošanās Homo Novus veidotāju komandai, gādājot par spēlfilmas muzikālo pavadījumu. Maestro komponētie un izpildītie skaņdarbi būs dzirdami visas filmas garumā.

„Līdz Homo Novus pirmizrādei palikuši vien divi mēneši, un pašlaik norit intensīvs darbs pie pēcapstrādes – krāsu korekcijas, mūzikas ierakstiem, skaņu apstrādes un vizuālajiem efektiem. Mēs esam ļoti priecīgi un gandarīti, ka mūsu komandai pievienojusies Latvijas un arī visas Eiropas mūzikas ļeģenda – Maestro Raimonds Pauls, kurš labāk nekā jebkurš cits saprot mūzikas nozīmi un spēj radīt 30. gadu sajūtu,” stāsta filmas producents Ivo Ceplevičs. 

Homo Novus ir romantiska intrigu un pārpratumu komēdija, kuras pamatā ir Anšlava Eglīša romāns ar tādu pašu nosaukumu. Filma vēstī par jaunu un nabadzīgu, bet ambiciozu provinces mākslinieku Juri Upenāju, kas no laukiem ierodas Rīgā, lai iekarotu vietu mākslas pasaulē. Jau pirmajā vakarā viņš nokļūst mākslinieku bohēmā un iemīlas.  Jura pirmie soļi Rīgā izvēršas par komisku, reizēm aizkustinošu pārpratumu virknējumu. Homo Novus atdzīvinās 30. gadu Rīga un tā laika mākslas pasaule, sevišķu šarmu spēlfilmai piešķir 30. gadu tērpu atdarinājumi, retro automobiļi un īpaši izraudzītas Rīgas ieliņas, eksterjers un interjers, kas joprojām saglabā to laiku brīvvalsts šarmu.

Spēlfilmas scenāriste un režisore ir Anna Viduleja, kura jau sen loloja ideju par Anšlava Eglīša romāna ekranizāciju. Anna ir Absolvējusi Nacionālo TV un kino skolu Lielbritānijā, viņas diplomdarbam Naktsputni (2000) esot  iekļautam  Kannu kinofestivāla konkursā. Režisējusi vairākas īsfilmas (1995-2001), iestudējusi izrādi Jaunajā Rīgas teātrī. Kopā ar trim citiem režisoriem radījusi no četrām novelēm veidotu pilnmetrāžas spēlfilmu Vogelfrei (2007), kas saņēma vairākas nominācijas un balvas starptautiskos kino festivālos.

„Esmu ļoti pateicīga par iespēju darīt redzamu – gaišo un sirsnīgo Anšlava Eglīša stāstu – Homo Novus. Filmēšanas procesā bija fascinējoši piedzīvot iztēlē redzēto tēlu un vides līdzīgo un arī atšķirīgo materializēšanos mūsu radošās grupas un aktieru atveidojumā. Pat nelielās lomās mūsu filmā piedalījās izcili aktieri, bet galveno lomu izpildītāji izveidoja savstarpēji bagātinošu un ļoti košu aktieru ansambli. Prieku deva neaktieru negaidītās “piespēles” aktieriem. Bet ir viens tēls, kurš īpašā, ļoti vīrišķīgā veidā, brīžiem asprātīgi komentē notikumus, bet citkārt atklāj mūsu galveno varoņu emocionālos pārdzīvojumus. Tā ir filmas mūzika. Visharizmātiskākā personība un visradošākais gars, kas piedalījies filmas veidošanā, pieder Raimondam Paulam,” emocijas pauž filmas scenārija autore un režisore Anna Viduleja.

Homo Novus galvenajā lomā debitē jaunais aktieris Igors Šelegovskis, lomās ir Kristīne Krūze, Kaspars Znotiņš, Andris Keišs, Kaspars Zvīgulis, Aurēlija Anužīte-Lauciņa, Agnese Cīrule, Nikolajs Korobovs, Vilis Daudziņš, Baiba Broka, Guna Zariņa, Gundars Āboliņš, Regīna Razuma, Ģirts Krūmiņš, Ģirts Ēcis un citi. Komēdijā filmējušās arī citas sabiedrībā pazīstamas personas, piemēram, Kaspars Kambala, Intars Busulis un Andrejs Žagars.

Filmas veidotāju vidū ir scenārija autore un režisore Anna Viduleja, operators Jānis Eglītis, galvenais mākslinieks Kirils Šuvalovs (Krievija), scenārija līdzautore Maurīna Tomasa (Apvienotā Karaliste), producenti Ivo Ceplevičs, Jānis Kalējs un Sergejs Berdičevskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja