Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Starptautiskais dokumentālā kino festivāls Artdocfest/Riga norisnāsies aprīļa beigās un maija sākumā

Pirmais starptautiskais dokumentālā kino festivāls Artdocfest/Rīga notiks no 2021. gada 28. aprīļa līdz 3. maijam, izziņoja festivāla rīkotāji.

Sākotnēji festivāla norise bija paredzēta 2020. gada novembrī, taču tas tika pārcelts saistībā ar valstī ieviesto ārkārtas situāciju.

Šajā laikā festivāla rīkotāji ir rūpīgi vērojuši, kas notiek ar kinofestivāliem pasaulē, un sapratuši, ka svarīgākais ir paturēt dzīvu kino burvības nervu. Festivāla rīkotāji ir nosargājuši savu programmu un pārliecību, ka tikai dzīvā saiknē starp skatītājiem un filmu veidotājiem, pirmizrāžu burvībā uz lielā ekrāna, un padziļinātās nozares pārstāvju diskusijās slēpjas patiesā nozīme tam, ko mēs saucam par īstu kino festivālu. Kaut vai mazākā formātā, kaut vai ierobežotākā amplitūdā.

"Tāpēc festivāls Artdocfest/Rīga nolēmis nepāriet uz straumēšanas formātu internetā pat gadījumā, ja ārkārtas situācija Latvijā aprīļa beigās vēl nebūs atcelta. Ir sagatavoti risinājumi, par kuriem tiks ziņots, tuvojoties festivāla atklāšanas dienai. Jebkurā gadījumā žūrija skatīsies filmas uz lielajiem ekrāniem. Uzvarētāji tiks nosaukti un 3. maijā svinīgā ceremonijā tiks pasniegtas balvas. Iespaidi būs. Viss būs droši!" sola festivāla rīkotāji.

Kā un kādā formātā tas viss noritēs, būs atkarīgs no pandēmijas apkarošanas veiksmēm, valstī noteiktajiem ierobežojumiem un festivāla komandas radošajiem risinājumiem. Ja gadījumā aprīļa beigās Latvijā tomēr vēl būs aizliegta pulcēšanās masu publiskos pasākumos, tad tiek plānots sarīkot atkārtotus filmu seansus un tikšanos ar to autoriem tūlīt pēc pandēmijas beigām, tā lai visiem interesentiem būtu iespēja izbaudīt festivāla programmu pilnībā. 

Festivāla un simpozija atbalstītāji ir Rīgas dome, kā arī Latvijas Valsts Kultūrkapitāla fonds, Latvijas Nacionālais kino centrs un vairāki starptautiski fondi. Festivāla partneri ir ASV televīzijas kanāls Current time, vācu televīzijas kanāls Deutsche Welle un kinoteātris Splendid Palace. Informatīvais atbalsts: portāls Kino raksti, portāls Delfi, Latvijas televīzija.

Vairāk: www.artdocfest.com un festivāla Facebook lapā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja