Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Starptautiskais dokumentālā kino festivāls Artdocfest/Riga pārcelts uz nākamā gada aprīli

Saistībā ar ārkārtējo situāciju, starptautiskais dokumentālā kino festivāls Artdocfest/Riga pārcelts uz nākamā gada aprīli, aģentūru informēja Baltijas fokusa programmas un simpozija kuratore Kristīne Briede.

Festivāla un industrijas pasākuma - dokumentālistu simpozija norise bija paredzēta no 26. novembra līdz 1. decembrim. Paziņojumā organizatori norāda, ka ārkārtējā situācijā ir pieņemts lēmums atteikties no festivāla tiešsaistes versijas, paužot pārliecību, ka "tikai dzīvā saiknē starp skatītājiem un filmu veidotājiem, pirmizrāžu burvībā uz lielā ekrāna, un padziļinātās nozares pārstāvju diskusijās slēpjas patiesā nozīme tam, ko mēs saucam par īstu kino festivālu".

Pārceļot festivāla klātienes versiju uz nākamo gadu, organizatori sola saglabāt iecerēto filmu un industrijas pasākumu laika grafiku, žūriju, kā arī atklāšanas koncertu par godu Jura Podnieka 70. gadu jubilejai Rīgas Doma baznīcā ar maestro Gidona Krēmera un Kremerata Baltica piedalīšanos.

"Lai iepriecinātu kino skatītājus un turpinātu interesentu saikni ar augstas klases kino mākslas darbiem arī ārkārtas situācijas apstākļos, mēs esam sagatavojuši alternatīvu festivāla versiju tiešsaistē, kas norisināsies iepriekš paredzētajā festivāla norises laikā no 26. novembra līdz 1. decembrim," norādīts paziņojumā.

Briede atzīmēja, ka šajā laikā katru dienu Latvijas publikai bez maksas tiks piedāvāta viena nesen starptautiskus panākumus un atzinību guvusi filma. Filmai tiks nodrošināts tulkojums - būs subtitri latviešu vai angļu valodā. Tiešsaistes festivāla programma tiks izziņota tuvākajās dienās tīmekļvietnē artdocfest.com.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja