Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Video: Noskaties komēdijas Mamma vēl smaida treileri

Mutvārdu folklorā populārs ir stāsts par radiniekiem, kas cauri visai Eiropai nelegāli transportē savu ārzemēs pēkšņi mirušo tuvinieku uz Latviju, lai apietu repatriācijas izdevumus. No 30. septembra šis stāsts uzsāks jaunu dzīvi uz lielajiem kinoekrāniem – trīs māsas un mamma režisores Elzas Gaujas debijas spēlfilmā Mamma vēl smaida ar spožu aktrišu ansambli — māsu lomās Anta Aizupe, Baiba Broka un Daiga Kažociņa.

Mamma vēl smaida ir ceļa filma/road movie ar melnās komēdijas elementiem, kurā ar smaidu runā par aktuālu tēmu - pasaulē izkaisītu tuvinieku attiecībām.

Aktrise Baiba Broka: "Filma Mamma vēl smaida man ir īpaša un atmiņā paliks kā spilgts dzīves posms un notikums, jo gandrīz viss, kas saistīts ar filmu, bija ekstremāls, balansējot uz robežas ar neiespējamo. Pāri visam - ekstremāli radoša darba atmosfēra, kurā katrs iesaistītais piedāvā savus labākos risinājumus sižeta pavērsieniem, kadru uzbūvei, aktierspēles niansēm, un rezultāts ir kompromisos dzimis kopdarbs. Tā smējusies un tā strīdējusies filmas tapšanas periodā vēl nebiju nekad!"

Stāsta centrā ir trīs māsas, kuras nesarunājas jau gadiem. Piepeši viņas spiestas vienā busiņā nelegāli šķērsot pusi Eiropas kopā ar savu tikko mirušo māmiņu. Šis patiesos notikumos balstītais stāsts dzirdēts dažādās versijās - vienā no tām mammīte tiek pārvietota kontrabasa futrālī, citā interpretācijā - ietīta paklāja rullī; savukārt Elzas Gaujas versiju par šādu avantūru būs iespējams noskatīties kinoteātros visā Latvijā, sākot no 30. septembra. Filma veidota pēc oriģinālscenārija, kuru kopīgi radījusi komanda – Elza Gauja, Rasa Bugavičute-Pēce, Anta Aizupe, Baiba Broka, Daiga Kažociņa.

Kā atzīst aktrise Anta Aizupe, "to, kā mums gāja filmēšanas laukumā, ir grūti izteikt vārdos. Bija ļoti jautri, smeldzīgi un sirsnīgi. Pēc filmēšanas pārņēma skumjas - nu kā, un kur tagad tas viss ir? Kur ir manas māsas?" Daiga Kažociņa piebilst: "Dzīvesziņa saka - cilvēku iepazīsti ceļā. Patiesa gudrība, kas darbojas gan dzīvē, gan kino. Ceļa filma ir lielisks formāts, kurā nospēlēt sava atveidojamā varoņa dažādās šķautnes."

Ieskicējot savas debijas spēlfilmas aprises, režisore Elza Gauja norāda: "Filmēšanas procesā lietojām visus iespējamos paņēmienus, lai skatītājs varētu elpot kopā ar aktrisēm un patiešām ienirt stāstā. Es ļoti ceru, ka filma būs izdevusies tikpat dzirkstoša un dzīvi apliecinoša, kāds mums bija filmas veidošanas process."

Filmas režisore ir Elza Gauja, operators - Aleksandrs Grebņevs, mākslinieks - Jānis Bijubens, kostīmu māksliniece - Līga Krāsone, grima māksliniece - Dzintra Bijubena. Filmas producenti ir Andris Gauja un Elza Gauja (studija Riverbed) sadarbībā ar Picture House. Galvenajās lomās: Anta Aizupe, Baiba Broka, Daiga Kažociņa, otrā plāna lomās: Jānis Skutelis, Matīss Budovskis un Lidija Pupure.

Filmu Latvijā izplata Baltic Content Media, Kultūras Punkts, Latvijas Kinematogrāfistu savienība.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja