Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Video: Publicēts aprīlī gaidāmās animācijas filmas Kaka, pavasaris un draugi treileris

Šodien klajā nācis igauņu un latviešu veidotās asprātīgās un aizraujošās pilnmetrāžas animācijas filmas Kaka, pavasaris un draugi treileris. Iedzīvināto stāstu autors ir Latvijā iemīļotais un pasaulē atzītais igauņu rakstnieks Andruss Kivirehks. Filmu mazi un lieli skatītāji kinoteātros visā Latvijā varēs redzēt no 14. aprīļa.

Pilnmetrāžas animācijas filmā, kas veidota pēc Andrusa Kivirehka grāmatām Kaka un pavasaris, Karnevāls un kartupeļu salāti un Spoks un Feisbuks, galvenajās lomās animēti no Kivirehka stāstiem zināmie tēli: suņa kaka, pienene, pelmeņi un frikadeles, tēta zeķes-perētājas un citi mīļi varoņi.

Varoņu balsis iedzīvina latviešu aktieri Annija Putniņa, Artis Robežnieks, Armands Berģis, Aija Dzērve, Edgars Lipors, Valdis Vanags un Laila un Jānis Kirmuškas. Pats stāstu autors Andruss Kivirehks līdzās filmas animācijas varoņiem debitē aktiermeistarībā.

Filmu caurstrāvo Kivirehkam raksturīgais siltais un drosmīgais humors, asprātīgi savijot kopā bērnu neierobežotās fantāzijas lidojumu un ikdienas dzīvi mūsdienu pasaulē. Kaka, pavasaris un draugi stāsta par ilgām, draudzību, ģimeni, mīlestību un arī bailēm, maziem un lieliem skatītājiem ļaujot izdzīvot plašu emociju spektru. Filmas sirreālajā un aizraujošajā pasaulē ir gan nervus kutinoši iespaidi, gan vērtīgas mācības par dzīvi.

Kaka, pavasaris un draugi ir nepārtraukts animācijas tēlu, leļļu un dzīvu kadru kaleidoskops, kurā krāsas, piedzīvojumi un pārsteigumi skatītājam liek aizraut elpu un pacietīgi gaidīt aizraujošo stāstu atrisinājumu.

Brīnumaina ir piecu sižetu un piecu atšķirīgo režisoru veidoto darbu harmoniskā saskaņa - filmā izcelta gan katra individualitāte, gan radīts vienots kopiespaids. Animācija veidota piecās formās, sākot no klasiskās Disneja filmu skolas animācijas līdz mūsdienīgiem digitāliem 3D risinājumiem un pat šobrīd visprogresīvākajai leļļu animācijas tehnoloģijai.

Filmas Kaka, pavasaris un draugi režisori ir Renē Vilbre, Mēlis Aruleps, Oskars Lehemā, Miks Mēgi un Heiki Ernits (Lotes no Izgudrotāju ciema filmas autors). Filmu producējusi Kristele Toldsepa, kopproducente Kristele Pudane. Filmai oriģinālmūziku radījuši pieci komponisti: latviešu komponists Rihards Zaļupe un igauņi Tonu Rādiks, Jānuss Nogisto, Stens Olle Moldaus un Rasmuss Lils.

Kaka, pavasaris un draugi pirmizrādi piedzīvoja Igaunijā, kur to šobrīd noskatījušies jau vairāk nekā 40 000 skatītāju. Filmas Latvijas pirmizrāde norisināsies 2023. gada 15. aprīlī plkst. 11.00 kinoteātrī Forum Cinemas, bet jau no 14. aprīļa animācijas filma būs skatāma seansos visā Latvijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja