Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

National Geographic demonstrē dokumentālo raidījumu ciklu Nacistu pazeme

Televīzijas kanāls National Geographic saviem skatītājiem sācis piedāvāt dokumentālo raidījumu ciklu Nacistu pazeme, kas, iespējams, satricinās līdzšinējos priekšstatus par Trešā reiha režīmu, informēja _Fox International Channels _sabiedrisko attiecību konsultants Kārlis Bikšus.

Nacistu pastrādātie varasdarbi ir atstājuši neizdzēšamas pēdas Eiropas vēsturē, taču vēl šodien ir daudz noslēpumu, kas apvij bēdīgi slaveno Nacionālsociālistisko vācu strādnieku partiju (NSDAP) un tās eliti. Cikls Nacistu pazemē būs lieliska iespēja iepazīt jaunas, šokējošas nacisma fenomena šķautnes.

Piemēram, NSDAP elitārās paramilitārās struktūras SS vadītājs, holokausta un koncentrācijas nometņu galvenais organizators Heinrihs Himlers bija pārņemts ar okultismu. Šis vīrs, ko dēvēja par Hitlera labo roku, neatlaidīgi meklēja pierādījumus āriešu rases pārākumam un SS saietus padarīja par pagāniskiem nāves kulta rituāliem, kuru laikā dedzināja ugunskurus un skandēja kvēlas runas.

Viens no cikla šokējošākajiem raidījumiem ir par to sieviešu traģiskajiem likteņiem, kuras krita Hitlera dēmoniskā valdzinājuma gūstā. Daudzas ar nacisma idejām pārņemtas daiļā dzimuma pārstāves dievināja un pielūdza Hitleru, par spīti viņa necilajam un nevīrišķīgajam ārējam veidolam. Gados vecākās bagātās dāmas fīreru atbalstīja finansiāli, bet intīmas attiecības Hitlers veidoja tikai ar daudz jaunākām sievietēm, jo gudrās un pieredzējušās viņu patiesībā biedēja. 

Tomēr Hitlera personīgā dzīve, tostarp ilggadējās attiecības ar āriešu simbolu Evu Braunu tika rūpīgi slēpta no sabiedrības acīm, jo saskaņā ar Trešā reiha propagandas ministra Jozefa Gebelsa niansēti izstrādāto publiskās komunikācijas stratēģiju bija jāuztur mīts, ka Hitlers dzīvo šķīstībā un ir salaulāts vienīgi ar Vāciju.

Cits raidījums izgaismos faktus par Hitlera turības apmēru. Pēc nākšanas pie varas fīrers ilgstoši centās izlikties par pieticīgu cilvēku, kuram pirmajā vietā ir vācu tautas labklājība. Tomēr patiesībā uz tautas rēķina 20. gadsimta ļaunākais diktators bija uzkrājis milzīgas bagātības, turklāt viņam dāsni ziedoja vairāki vācu rūpnieki. Hitlera nākšana pie varas nebūtu bijusi iespējama bez prāvām naudas summām.

Ciklā iekļauts arī raidījumu, kas vēstīs par Hitlera patieso izcelsmi, ko rūpīgi slēpa nacistu propagandas mašīna. Patiesībā Hitlera pēcteču etniskā piederība ir tik raiba, ka jāsecina - pats fīrers nepavisam neiekļautos āriešu sabiedrībā, kādu bija paredzējis izveidot visā pasaulē.

Ciklu Nacistu pazeme TV kanālā National Geographic iespējams redzēt ceturtdienās, plkst. 21.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja