Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

TV1000 Premium janvārī piedāvās septiņas filmu pirmizrādes

Janvārī Viasat filmu kanālā _TV1000 Premium _pirmizrādi piedzīvos septiņas filmas. Vairākas no tām vēl tikai nesen bija redzamas Latvijas un pasaules kinoteātros.

6. janvārī plkst.20 pie TV1000 Premium skatītājiem nonāks filma Mākslinieks (The Artist) - 2011. gada Francijas melnbaltā mēmā romantiskā komēdijas drāma. Filmas režisors ir Mišels Hazanavičs (Michel Hazanavicius), bet galvenās lomas atveido franču aktieri Žans Dižardēns (Jean Dujardin) un Berenise Bežo (Bérénice Bejo). Filma ir ieguvusi Zelta globuss balvu kā labākā filma kategorijā Komēdija vai mūzikls, piecus Oskarus, kā arī saņēmusi vēl citas balvas. Mākslinieks ir kļuvusi par pirmo mēmo filmu, kas prestižo godalgu saņēmusi pēdējo 85 gadu laikā.

Filmas darbība risinās Holivudā, 1927. gadā. Džordžs Valentīns ir slavens mēmo filmu aktieris, taču skaņu filmu parādīšanās apdraud viņa karjeru, un jau drīz vien viņš zaudē savu zvaigznes statusu un ieslīgst aizmirstībā. Taču jauniņajai statistei Pepijai Millerei karjera vēl ir tikai priekšā. Mākslinieks ir filma par diviem cilvēkiem, kuru likteņi neizbēgami savijas.

Galvenās lomas atveidotājs Ž.Dižardēns savu aktieru karjeru uzsāka 1996. gadā. Ž.Dižardēns ir franču aktieris un komiķis, viņš tiek dēvēts arī par franču Džordžu Klūniju. Pateicoties filmai Mākslinieks, viņš kļuva par pirmo francūzi, kurš saņēmis Amerikas Kinoakadēmijas balvu Oskars. Šī filma viņam atnesusi arī Zelta globusu, BAFTA balvu Kannu kinofestivāla balvu un citas. Otra filmas galvenās lomas atveidotāja ir B.Bežo, kura kļuva plaši pazīstama, pateicoties lomai 2011. gada filmā Bruņinieka stāsts. Taču 2006. gadā, filmējoties spiegu parodijfilmā OSS 117: Cairo, Nest of Spies, viņa iepazinās ar filmas režisoru M.Hazanaviču, ar kuru vēlāk apprecējās.

20. janvārī plkst.20varēs baudīt apbrīnojamu kino stāstu Dzelzs lēdija (The Iron Lady). Šī filma 2012. gada Oskara apbalvošanas ceremonijā ieguva divas balvas – vienu par labāko grimu, bet otru saņēma Merila Strīpa nominācijā Labākā atrise

Filmā attēlots pirmās un vienīgās sievietes, kas kļuva par Apvienotās Karalistes premjerministri – Mārgaretas Tečeres (Merila Stīpa) - dzīvesstāsts. M.Tečere bija viena no 20. gadsimta ietekmīgākajām sievietēm, kura pārkāpa dzimuma un šķiru robežas un panāca to, ka tika uzklausīta pasaulē, kurā pie teikšanas tolaik bija tikai vīrieši. Tāpēc šīs lomas atveidošanu noteikti nevar uzskatīt par vienkāršu.

Lai M.Strīpa sagatavotos lomas atveidošanai, viņa vairākus mēnešus skatījās dažādus savas atveidojamās varones – Lielbritānijas premjerministres Mārgaretas Tečeres - raidījuma ierakstus, lai apgūtu viņas runasveidu un manieres. Tāpat M.Strīpa tikās ar daudziem cilvēkiem, kuri personīgi pazīstami ar premjerministri M.Tečeri, ieskaitot Darba partijas līderi Nīlu Kinoku (Neil Kinnock), kurš kopā ar viņu Pārstāvju palātā ir nostrādājis septiņus gadus.  

Papildus TV1000 Premium piedāvās vēl piecas lieliskas un aizraujošas filmu pirmizrādes. Pieaugušie novērtēs romantisko komēdiju Tas notika Jemenā (12. janvārī plkst.20), kā arī drāmu Mārgarita (13. janvārī plkst.20). Mazos skatītājus iepriecinās animācijas filma Alvins un burunduki. Aizburājuši, kas būs redzama 19. janvārī plkst.20. Par kādas ģimenes neapskaužamajām atvaļinājuma brīvdienām stāstīs asa sižeta filma Gaišā dienas laikā (26. janvārī plkst.20). Savukārt 27. janvārī plkst.20 gaidāma filmas Izsalcis trusis uzbrūk pirmizrāde.

Plašāka informācija www.viasat.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja