Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Dzintara Soduma balva literatūrā šogad piešķirta Silvijai Bricei un Mārtiņam Zvīdriņam

Dzintara Soduma balva par novatorismu literatūrā šogad piešķirta tulkotājai Silvijai Bricei un rakstniekam Mārtiņam Zvīdriņam, informēja balvas pārstāve Dace Jansone.

Silvija Brice balvu saņēmusi par vācu rakstnieka Gintera Grasa pēdējās grāmatas Par beidzamību (Apgāds Zvaigzne ABC) tulkojumu. Žūrija pauž atzinību, ka Silvija Brice literāro darbu ir latviskojusi ar tik cieņpilnu mīlestību, ka ik lappuse šajās poētiskajās atvadās no dzīves kļūst par pieminekli ne tikai slavenajam rakstniekam, bet ikvienam cilvēkam, kurš aizvadījis jēgpilnu mūžu.

Balva piešķirta arī Mārtiņam Zvīdriņam par grāmatu #Fudzi 161 km (autora izdevums). Kā vēsta žūrijas locekļi, mūsdienu laikmeta novatoriskā elpa jūtama ikvienā viņa rakstītajā vārdā. Mārtiņš Zvīdriņš apbrīnojami talantīgi īstenojis paša izvirzīto uzdevumu – uzrakstīt brāļa piemiņai veltītu autobiogrāfisku darbu par ceļu uz mērķi. Autors ir ārkārtīgi precīzs detaļās, neierasti atklāts un nežēlīgi patiess pašizpausmēs, un viņa absolūtais ekstremālisms vieš pārliecību, ka jaunajam rakstniekam ir pa spēkam iekarot arī literārās meistarības virsotnes.

Šogad, atzīmējot Dzintara Soduma arhīva nodošanu Rakstniecības un mūzikas muzejam, balvas pasniegšana notiks rakstnieka  dzimšanas dienā, 13. maijā, plkst. 13 Raiņa un Aspazijas mājā (Rīgā, Baznīcas ielā 30), kur būs apskatāma arī īpaši veidota izstāde no Soduma  arhīva materiāliem.

Top komentāri

svešinieks
s
"... Kāpēc man dziedāt svešu dziesmu - kur svešas skaņas skan un svešu domu rod... " Daiļliteratūras “tulkošana” būtībā ir noziegums. Mentalitāti var tikai aptuveni aprakstīt, nevis iztulkot citā mentalitātē ! Iztulkot var, piemēram, primitīvu instrukciju lai nebāž nagus, kur var iespiest vai nocirst. Vai, ja zagsi – nonāksi aiz restēm!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja