Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Egona Līva piemiņas balvu piešķir Svenam Kuzminam par romānu Skaistums un nemiers

Izvērtējot desmit konkursam iesniegtās grāmatas, žūrija nolēmusi Egona Līva piemiņas balvu Krasta ļaudis 2023 piešķirt Svenam Kuzminam par romānu Skaistums un nemiers, informēja Liepājas Kultūras pārvalde.

Pateicības piešķirtas rakstniekiem Dacei Vīgantei par grāmatu Romantiķis, Ingai Gailei par grāmatu Jaukumiņš, Vilim Lācītim par grāmatu Oxforda. Ar skatu uz universitāti, Margaritai Perveņeckai par grāmatu Aspirantūra, Osvaldam Petkum par grāmatu Jūrnieka Sapnis un Dacei Rukšānei par grāmatu Džiki.

Līdz ar grāmatām vērtējumam konkursā tika iesniegti arī 12 jauniešu radošie darbi. Par labāko skolu jaunatnes literāro darbu apbalvota Šarlote Luīze Odziņa par radošo darbu Ieklausies, otrā vieta piešķirta Anetei Šnepstei par radošo darbu Jauneklis, klusums un tilts, savukārt trešā vieta - Annijai Čeirei par radošo darbu Bērnības tilts.

Par dalību rakstnieka Egona Līva piemiņas balvas radošo darbu konkursā pateicības piešķirtas Amandai Ketijai Jēkabsonei par darbu Robeža vārti, Ancei Straujajai par darbu Dzīvības tilts, Danielam Dāvim Berjozkinam par darbu Ziemeļblāzmas naktī, Dominikam Perševicam par darbu Sarkanais dzintars, Valērijai Rodčenkovai par darbu Tilts, Ingai Audijānei par darbu Tilts starp mums, Katei Straujajai par darbu Cilvēka tilts, Nikolīnei Kristai Tesļukai par darbu Pastaiga pa laika tiltu.

Tradicionāli un saskaņā ar konkursa nolikumu piemiņas balva tiek piešķirta divās kategorijās - par labāko oriģinālliteratūras prozas darbu latviešu valodā un par labāko skolu jaunatnes literāro darbu. Konkursa mērķis abās vērtēšanas kategorijās ir veicināt jūrniecības, latviskuma un patriotisma tēmu atspoguļojumu, kā arī radošo darba iemaņu attīstību skolu jaunatnes vidū, rosinot interesi par latviešu valodu un literatūru.

Egona Līva piemiņas balvu Krasta ļaudis šogad pasniedza 13. reizi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja