Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Februārī Rīgā sāks darboties jauns kinoteātris

Februārī Rīgā sāks darboties jauns daudzzāļu kinoteātris – tas tiks atvērts Pārdaugavā, modes un izklaides centrā “Rīga Plaza”, informē SIA “New Europe Cinemas” sabiedrisko attiecību konsultants Oskars Fīrmanis. Šī gada septembrī SIA “New Europe Cinemas” jau atvēra daudzzāļu kinoteātri Daugavpilī.

Jaunajā kinoteātrī būs astoņas dažādas ietilpības zāles ar 1524 skatītāju vietām. Jaunais kinoteātris būs aprīkots ar jaunākajām kino industrijas tehnoloģijām un īpaši ērtiem krēsliem. Divas zāles būs aprīkotas ar digitālajiem projektoriem un 3D tehnoloģijām, kas papildus 3D filmām ļaus tiešraidē translēt koncertus, operas, sporta pasākumus, kā arī citus notikumus. Kinoteātrī būs arī divi restorāni. 

Kinoteātra apmeklētājiem būs pieejama arī bezmaksas autostāvvieta, kas atrodas pie "Rīga Plaza".

Šobrīd uzsāktas sarunas ar vairākām kompānijām par iespējamo sadarbību, kā rezultātā būs zināms arī jaunā kinoteātra nosaukums. 

SIA "New Europe Cinemas" plānos ietilpst ne vien Latvijas, bet arī visas Baltijas un nākotnē arī Krievijas, Ukrainas un citu bijušo padomju bloka valstu tirgu aptveršana. Latvija projektam kalpo kā atspēriena punkts, atklāja O.Fīrmanis.  

SIA "New Europe Cinemas" dibināta 2008. gada maijā, un tajā apvienojušies vairāki ar kino industriju saistīti profesionāļi un investori. Uzņēmuma vadības pārstāvjiem ir vairāk nekā 30 gadu pieredze ASV kino industrijas biznesā, tai skaitā ilggadēja kompānijas "United Artists" (šobrīd – Regal Entertainment Group), kas ir lielākais ASV kinoteātru operators ar 526 kinoteātriem, vadīšana, kā arī 25 gadu pieredze filmu izplatīšanas biznesā, sadarbojoties ar pasaules vadošajām filmu studijām. Turpmāko 3 gadu laikā plānots atvērt vairākus kinoteātrus arī citās lielākajās Latvijas pilsētās – Jelgavā, Valmierā, Ventspilī un Liepājā.  

Modes un izklaides centrs "Rīga Plaza" apmeklētājiem durvis vēra šā gada 31. martā. Divstāvīgais tirdzniecības centrs, kura tirdzniecības un izklaides vietu kopējā platība ir 49 000 m2, pircējiem piedāvā iespēju apmeklēt gandrīz 160 veikalu. "Rīga Plaza" attīstītāji – ASV investīciju fonds "New Century Holding" un starptautiskais uzņēmums "Plaza Centers NV" – šajā centrā kopīgi ir ieguldījuši 100 miljonus eiro. "Rīga Plaza" apsaimnieko kompānija "Euro Mall Centre Management", kas ir viens no vadošajiem komercīpašumu pārvaldītājiem Centrālajā un Austrumeiropā ar birojiem Prāgā, Varšavā, Bratislavā un Rīgā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja