Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Filmai Karaļa runa - 12 Oskara nominācijas

Otrdien, 25.janvārī plkst.5:38 no rīta (plkst.15:38 pēc Latvijas laika) ASV Kinoakadēmijas prezidents Toms Šīraks un pērn _Oskaru _ieguvusī aktrise Mo'nika paziņoja nominantus vienai no prestižākajām kinobalvām – ASV Kinoakadēmijas balvām jeb Oskariem.

Oskaram nominācijā labākā filma izvirzītas desmit filmas: Black Swan, The Fighter, Inception, The Kids Are All Right, The King’s Speech, 127 Hours, The Social Network, Toy Story 3, True Grit un Winter's Bone.

Oskaram kā labākie režisori nominēti Darens Aranofskis (Black Swan), Deivids Rasels (The Fighter), Toms Hūpers (The King's Speech), Deivids Finčers (The Social Network) un Džoels un Īens Koeni (True Grit).

Oskaram kā labākie galvenās lomas atveidotāji nominēti Havjērs Bardems (Biutiful), Džefs Bridžess (True Grit), Džese Eizenbergs (The Social Network), Džeimss Franko (127 hours) un Kolins Fērts (The King's Speech).

Oskaram kā labākās aktrises galvenajā lomā nominētas Anete Beninga (The Kids Are All Right), Nikola Kidmena (Rabbit Hole), Dženifera Lorensa (Winter's Bone), Natālija Portmena (Black Swan) un Mišele Viljamsa (Blue Valentine).

Kā otrā plāna aktieri Oskaram nominēti Kristians Beils (The Fighter), Džons Haukss (Winter's Bone), Džeremijs Renners (The Town), Marks Rufalo (The Kids Are All Right) un Džefrijs Rašs (The King's Speech).

Oskaram par aktrisi otrā plāna lomā nominētas Eimija Adamsa (The Fighter), Helēna Bonema -Kārtere (The King's Speech), Melisa Leo (The Fighter), Heilija Seinfīlda (True Grit) un Džekija Vīvere (Animal Kingdom).

Šogad uz labākās animācijas filmas godu pretendē trīs filmas - How To Train Your Dragon, The Illusionist un Toy Story 3.

2010.gada Oskara nomināciju līdere ir filma The King's Speech/ Karaļa runa ar 12 nominācijām – līdz ar nomināciju Labākās filmas kategorijā tā nominēta Oskaram arī par labāko aktieri galvenajā lomā (Kolins Fērts), labāko aktrisi otrā plāna lomā (Helēna Bonema –Kārtere), labāko aktieri otrā plāna lomā (Džefrijs Rašs), labāko režiju (Toms Hūpers), kā arī citās kategorijās.

10 nominācijas filmai True Grit, savukārt Latvijas skatītājiem labi pazīstamajām filmām Inception un Social Network – astoņas nominācijas katrai. Septiņas nominācijas – cīkstoņu drāmai The Fighter. Vērts pievērst uzmanību animācijas filmai Toy Story 3 - šī ir tikai trešā reize ASV Kinoakadēmijas balvu vēsturē, kad animācijas filma tiek nominēta kā Labākā filma.

Jau zināms, ka pašu ceremoniju vadīs aktieri Anna Hetaveja un Džeimss Franko. Pērnā gala nogalē ASV Kinoakadēmija arī atklāja, ka starp balvu pasniedzējiem būs Halle Berija, Džefs Bridžess, Sandra Buloka, Marisa Tomeja un Opra Vinfrija.

Hale Berija Oskaru saņēma kā labākā aktrise 2001.gadā par lomu filmā Monstru balle/ Monsters Ball. Savukārt Bridžess un Buloka tika atzīti par labākajiem aktieriem 2010.gadā (Bridžess par lomu filmā Crazy Heart/ Trakā sirds, Buloka – par Aklā puse/ The Blind Side). Bridžess, līdz ar nomināciju par 2010.gadu jau sešas reizes nominēts Oskaram.

Tomeja līdz šim Oskaram nominēta trīs reizes, vienā no tām – 1992.gadā – balvu arī saņēmusi par otrā plāna lomu filmā My Cousin Vinny. Savukārt Vinfrija bijusi nominēta Oskaram par otrā plāna lomu filmā The Color Purple, viņa bijusi arī izpildproducente nominētajai 2009.gada labākajai filmai Dārgumiņš/ Precious.

ASV Kinoakadēmijas balvas tiks pasniegtas 2011.gada 27.februārī Holivudā, Kodak teātrī, ceremonija tiks translēta vairāk nekā 200 valstīs visā pasaulē.





Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja