Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Helena Mirena apsūdz Holivudu seksismā

Un salīdzina amerikāņu kinoindustrijas centru Holivudu "verdziskā pakalpībā 18 līdz 25 gadus veciem vīriešiem un viņu peņiem, kuri droši vien vēl ir arī  maziņi".

Izcilā britu aktrise, Oskara laureāte piedalījās izdevuma The Hollywood Reporter goda brokastīs Beverlīhilzā, kurā tika suminātas pasaulē ietekmīgākās kinoindustrijas sievietes. Mirena savā pateicības runā norādīja, ka "Holivudā joprojām sievietēm – režisorēm, aktrisēm – ir daudz grūtāk tikt pie darba, jo te valda seksisms un astoņpadsmit - divdesmitpiecgadīgu tēviņu kults, kura centrs – viņu sīkais dzimumloceklis"

Aktrise turpina: "ar visu savu cieņu pret tām brīnišķīgajām un veiksmīgajām sievietēm, kuras Holivudā kaut ko ir sasniegušas, es uzskatu šo par vietu, kurā vesela gadsimta laikā nekas nav mainījies – Holivuda pielūdz balto vīrieti – tekuli un viņa peni" un tūdaļ piemetināja - "domāju, pavisam neliela izmēra peni".

Mirena atgādināja, ka teju 100 gadus ilgajā Oskaru vēsturē tikai šogad pirmo reizi balvu par labāko režiju un gada filmu saņēma sieviete – Ketrīna Bigelova – "un, domājams, arī vairāk tādēļ, ka bija uzņēmusi filmu par večiem karā. Kaut arī Ketrinas Sapieris/The Hurt Locker, bez šaubām, ir izcila filma".

"Esmu sašutusi par visiem tiem viduvējībām – aktieriem vīriešiem, kas izdzīvo savā profesijā tikai tādēļ, ka ir vīrieši – scenāriji rakstīti viņiem, un šie beztalantīgie cilvēki novāc no ceļa tādas briljantas aktrises kā Merila Strīpa un desmitiem citas – pajautājiet, cik scenāriju ir filmām, kuru centrā būtu sievietes?"

Helenai Mirenai loma filmā  Karaliene/The Queen (par Elizabeti II) atnesa Oskaru, šogad viņa bija nominēta Oskaram par Sofijas Andrejevnas lomu filmā Pēdējā pietura/The Last Station (par Ļeva Tolstoja dzīves norietu, demonstrēta baltijas pērlē).

Šodien ASV sāk demonstrēt Džūlijas Teimoras jaunāko filmu Vētra/The Tampest , kas uzņemta pēc klasiķa Šekspīra traģikomēdijas motīviem un kurā Mirena (65) tēlo burvja Prospero lomu. Vīrieša lomu (ja burvjiem ir dzimums).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja