Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 21. jūnijs
Monvīds, Egita, Emīls

Holivudā notikusi Hobita otrās filmas pasaules pirmizrāde

2. decembrī Losandželosā notikusi fantastikas piedzīvojumu triloģijas Hobits otrās daļas pirmizrāde, uz kuru bija ieradušies gan filmas veidotāji ar režisoru Pīteru Džeksonu priekšgalā, gan galvenās zvaigznes - aktieri Mārtins Frīmens, Orlando Blūms, Stīvens Frajs, Benedikts Kamberbačs, Evandželīna Lilija, Lūks Evanss un citi.

"Hobita filmēšanas darbi ilga astoņpadsmit mēnešus, un tas nebija viegls uzdevums. Tāpēc esmu pateicīgs lieliskajam aktieru ansamblim, šiem patiesi lieliskajiem cilvēkiem, par smago darbu un viņu talantu. Šie aktieri ir kļuvuši par daļu no manas ģimenes," klātesošajiem Hobita cienītājiem un interneta tiešraides skatītājiem paziņoja filmas "tēvs" Pīters Džeksons.

Hobits: Smoga posta zeme (The Hobbit: The Desolation of Smaug) ir režisora, scenārista un producenta Pītera Džeksona jaunākā filma, kas uzņemta pēc žanra klasiķa Dž.R.R.Tolkīna 1937. gadā publicētā romāna Hobits motīviem.

Pirmā triloģijas daļa, Hobits: negaidīts ceļojums (The Hobbit: An Unexpected Journey), uz ekrāniem iznāca 2012. gada decembrī un visā pasaulē iekasēja vairāk par vienu miljardu ASV dolāru, bet trešā un noslēdzošā filma Hobits: turp un atpakaļ (The Hobbit: There And Back Again) pirmizrādi piedzīvos nākamā gada nogalē. Visu trīs Hobita filmu notikumi risinās pirms Gredzenu pavēlnieka (The Lord Of The Rings) triloģijas piedzīvojumiem.

Galvenajās lomās jaunajā filmā redzmas pērn iznākušās kinolentes zvaigznes, kā arī vairāki Gredzenu pavēlnieka varoņu lomu izpildītāji. Turklāt, izmantojot Tolkīna daiļradi, īpaši šai filmai radīti arī jauni tēli, piemēram, elfu karotāja Tauriela (seriāla Lost zvaigzne Evandželīna Lilija).

Filmu kopīgiem spēkiem producē studijas MGM, New Line Cinema un režisoram Pīteram Džeksonam piederošā kompānija Wingnut Films, bet izplata kinostudija Warner Bros. Filma lielākajā daļā pasaules valstu, tostarp Latvijā, iznāk 13. decembrī, un to demonstrēs 2D un 3D formātos.

Video no filmas pirmizrādes Losandželosā skaties šeit:

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja