Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Izveidota jauna izdevniecība The White Book

Latvijā ir tapusi jauna izdevniecība The White Book. Tā reģistrēta šī gada vasarā un par mērķi izvirzījusi mūsdienīgas un aktuālas tulkotās daiļliteratūras pieaugušajiem un jauniešiem izdošanu. Kā portālam Diena.lv pavēstīja izdevniecības veidotāji, pirmais izdotais darbs būs Džordža Mārtina romāns Troņu spēle (Game of Thrones) - pirmā sāgas Dziesma par ledu un uguni (A Song of Ice and Fire) grāmata.

Šis sērijas romāni tulkoti 30 valodās un izdoti miljoniem eksemplāru lielās tirāžās visā pasaulē. D. Mārtins šogad iekļauts žurnāla Time pasaules ietekmīgāko cilvēku sarakstā 2011 Time 100.Šogad telekompānija HBO laidusi klajā romāna Troņu spēle ekranizāciju, kas saņēmusi augstu skatītāju un kritiķu novērtējumu. Džordžs Reimonds Ričards Mārtins ir amerikāņu scenārists un rakstnieks, grāmata Dziesma par ledu un uguni ir viņa slavenākais darbs. Gan lasītāji, gan kritiķi Dž. Mārtinu atzīst par vienu no dižākajiem mūsu laikmeta rakstniekiem, īpaši uzsverot viņa krāšņo un vienlaikus klasiski valdzinošo rakstības stilu. Aktrise Sandra Zvīgule par romāna Troņu spēle izdevumu latviešu valodā saka: „Šī grāmata pirmatnēji vienkārši, arhetipiski runā par cilvēcei būtiskākajām lietām - drosmi, godu, ģimeni, bailēm, varaskāri, atriebi, iekāri.” Savukārt mūziķis Valters Frīdenbergs norāda: „Tas ir stāsts par naidu, mīlestību un kaisli visdažādākajās nozīmēs. Tikai paņemot rokā šo grāmatu, atcerieties, ka nekam citam laika neatliks, līdz nebūsiet tikuši līdz pēdējai lappusei!”„Šī grāmata ir kā legālas narkotikas. To lasot, vienīgais, par ko savlaicīgi jāparūpējas, ir visādi kārumi apkārt, garda tēja un ērts zvilnis. Un ļaujies, lai sāga ieved tevi savā pasaulē, kur viss ir jaukāk un apkures sezona sākas tad, kad tu to vēlies. Ļaujies...,” aicina mākslinieks Vīlipsōns. Eiropas čempions šorttrekā Haralds Silovs atzīst: „Manā ārkārtīgi saspringtajā ikdienā katrs brīvs brīdis ir vērtība, tādēļ žēl tos izmest vējā. Taču šī milzīgā grāmata ir izklaide, bauda un piedzīvojums, pēc kura joprojām saglabājas mazuma piegarša. Džordža Mārtina uzburtā vīzija, kur vīrieši ir īsti veči un sievietes - skaistas, viltīgas un sievišķīgas, rada pasauli, kurā pazust.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Klajā nācis Chris Noah jaunākais singls un albums

Klajā nācis dziedātāja Chris Noah jaunais albums Atvadas nav skumjas, ja zinām, ka drīz tiksimies, kas radīts 80. gadu popmūzikas stilā. Sony Music Entertainment paspārnē izdotajā albumā apkopotas 10 ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja