Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jauniešus aicina piedalīties orientēšanās spēlē Ziedonis. Barons. Tautasdziesma

Par godu Krišjāņa Barona 185. jubilejai Imanta Ziedoņa muzejs izveidojis orientēšanās spēle pilsētvidē Ziedonis. Barons. Tautasdziesma, kurā no 13. līdz 17. jūlijam aicināti piedalīties tie bērni un jaunieši, kuri vasaras siltos mēnešus pavada Rīgā, informēja Imanta Ziedoņa muzeja pārstāvji.

Orientēšanās spēle Ziedonis. Barons. Tautasdziesma ir komandas spēle, kuru var veikt bērni un jaunieši komandās līdz pieciem cilvēkiem. Spēles dalībniekam divu stundu laikā ir iespēja palūkoties uz Latvijas galvaspilsētu no pavisam cita skatu punkta - caur vēsturiskām ēkām, personībām, interesantiem faktiem un radošiem uzdevumiem.

Spēle veidota nevis kā zināšanu pārbaude, bet veids, kā Rīgā atklāt jaunas zināšanas un bagātināt sevi mūsdienīgā un netradicionālā veidā. Orientēšanās spēlē iekļauti arī vairāki interaktīvi punkti, kuros iespējams "iestādīt" savu tautasdziesmu vai atrast atbildi uz spēles jautājumu, braucot ar velosipēdu vai klausoties tautasdziesmas par Rīgu.

Viens no spēles pieturas punktiem ir Tautasdziesmu augtuve, kurā dalībnieki var ieiet, atrast savu tautasdziesmu un to "iestādīt". Pilsētvides objektā iespējams ne tikai aplūkot jau "iestādītās" tautasdziesmas, bet arī klausīties tās un uzzināt jaunus faktus par Imantu Ziedoni un Krišjāni Baronu.

Savukārt Sporta2 kvartālā Rīgā izvietots īpašs velosipēds, kur jaunieši, praktiski iesaistoties un līdzdarbojoties, varēs apgūt vienu no enerģijas pārneses principiem, kā arī atklāt pareizo atbildi uz vienu no spēles jautājumiem.

Jūlija otrajā nedēļā spēle Ziedonis. Barons. Tautasdziesma bērniem un jauniešiem pieejama, iepriekš aizpildot anketu par savu komandu šeit

17. jūlijā plkst. 18 Sporta2 kvartālā Rīgā tiks apbalvotas komandas, kuras spēlē ieguvušas visvairāk punktu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja