Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Kino muzejs dāvina studentiem ielūgumus uz Tarkovska filmām

Radikālais kulta režisors Andrejs Tarkovskis (1932 – 1986) – viens no slavenākajiem un diskutablākajiem Padomju savienības kino autoriem. Saņēmis pasaules prestižāko kinofestivālu – Venēcijas, Kannu – apbalvojumus. No Tarkovska ietekmējušies tādi izcili kino režisori kā Larss fon Trīrs, Džims Džārmušs, Vims Venderss, Gass van Sants, Terenss Maliks.

No 20. novembra līdz 11. decembrim LKA Rīgas Kino muzejs sadarbībā ar Dānijas Kultūras institūtu Rīgā un kino Splendid Palace ielūdz studentus uz Tarkovska izcilāko filmu programmu!Andreja Tarkovska izcilo filmu programma: kinolektorijs _Tas, ko tu nedrīksti nezināt _IX:20.novembrī plkst.19 Spogulis / Зеркало (1975)Intīms bērnības un ģimenes attiecību pētījums, kas kļuvis par vienu no universālākajiem un slavenākajiem darbiem pasaules kino vēsturē. Filma, kuru nedrīkst neredzēt.22.novembrī plkst.19 Stalkers / Сталкер (1979), lektors Viktors FreibergsBrāļu Strugacku romāna _Pikniks ceļa malā”_ekranizācija, kurā nokļūšana aizliegtajā, mistiskajā Zonā sola visu vēlmju piepildījumu.27.novembrī plkst.19 Solaris / Солярис (1972), lektors Normunds NaumanisPēc Staņislava Lema zinātniskās fantastikas romāna motīviem tapusī filma pārkāpj attiecīgā žanra kanonu robežas. Meditācijai par saprotamā robežām, zemapziņas dēmoniem, cilvēcisko attiecību un noturīgu jūtu neiespējamību.5.decembrī plkst.19 Mēdeja / Medea (1988, rež. Larss fon Trīrs), lektore Daira ĀboliņaLarss fon Trīrs sacījis: "Tarkovskis ir Dievs. Viņš noskatījās manu pirmo filmu, un tā viņam riebās. Es jūtos Tarkovskim tuvs. Ja veltāt savu filmu kādam režisoram, neviens jūs neapsūdzēs, ka no viņa zogat." Tarkovska kino esences pārnesums tradicionāli šokējošā Trīra kino.11.decembrī plkst.19 Upurēšana / Offret (1986), lektors Dāvis SīmanisFilma, kuru Tarkovskis pabeidza īsi pirms nāves emigrācijā Zviedrijā. Iespēja redzēt vienu no iespaidīgākajām ainām pasaules kino vēsturē.Uz katru seansu, uzrādot apliecību, studenti varēs izņemt ielūgumus kino Splendid Palace kasē. Ielūgumus iespējams izņemt precīzi divas dienas pirms katra konkrētā seansa: uz seansu 20.novembrī ielūgumi jāizņem 18. un 19. novembrī; uz seansu 22.novembrī ielūgumi jāizņem 20. un 21. novembrī; uz seansu 27.novembrī ielūgumi jāizņem 25. un 26. novembrī; uz seansu 5.decembrī ielūgumi jāizņem 3. un 4. decembrī; uz seansu 11.decembrī ielūgumi jāizņem 9. un 10. decembrī!

Tā kā vietu skaits ir ierobežots, dodieties uz kino „Splendid Palace” kasi laikus!

Pārējiem skatītājiem ieejas maksa - Ls 2,50.

Paralēli kinolektorijam no 20. novembra Rīgas Kino muzejā būs aplūkojama izstāde SPOGULIS SPOGULIM. Veltījums Andrejam Tarkovskim, kuru veidos ukraiņu izcelsmes dāņu mākslinieka Sergeja Svjatčenko fotokolāžas, kuru pamatā – Tarkovska filmas Spogulis (1975) celuloīda kinofilmas lente.

Informācija: www.kinomuzejs.lv, www.splendidpalace.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja