Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Kinoskolā notiks amerikāņu kino klasikas - filmas Ilgu tramvajs skate

Ceturtdien, 3. novembrī plkst. 18 Kinoskola ar Amerikas Savienoto Valstu (ASV) vēstniecības atbalstu piedāvā iespēju noskatīties amerikāņu kino klasiku - režisora Elijas Kazana filmu Ilgu tramvajs ar izcilajiem aktieriem Vivjenu Lī un Marlonu Brando galvenajās lomās.Ilgu tramvaja skate notiek Kinoskolas un ASV vēstniecības rīkotajā pasākumu ciklā, kas piedāvā ieskatu ASV kino klasikā, portālam Diena.

lv pavēstīja Kinoskolas pārstāvji.Filma Ilgu tramvajs ir amerikāņu dramaturģijas klasiķa Tenesija Viljamsa lugas ekranizācija, tā savulaik bija nominēta 12 Oskariem, bet ieguva četrus Oskarus. Par šīs filmas nozīmi pasaules kultūras kontekstā pasākumā stāstīs kino un teātra zinātnieks Normunds Naumanis.Šogad aprit 70 gadi kopš filmas Ilgu tramvajs tapšanas, kas kļuva par virsotni gan režisora Elijas Kazana, gan britu aktrises Vivjenas Lī, gan amerikāņu aktiera Marlona Brando daiļradē. Turklāt atšķirībā no Vivjenas Lī, kas Holivudu jau bija iekarojusi ar Skārletas Lomu epā Vējiem līdzi (1939), Marlonam Brando Ilgu tramvajs (1951) kļuva par pirmo nozīmīgo filmu. Tā ļāva viņam kļūt par vienu no izcilākajiem 20. gadsimta amerikāņu aktieriem, novatoriskas aktiertehnikas, tā dēvētās „metodes” īstenotājiem. Vulgārā, „dzīvnieciskā” Stenlija loma, kurš sagrauj trauslo Blānšu, nostiprināja arī M. Brando kā 50., 60. gadu amerikāņu kino sekssimbola lomu.Filma tiks demonstrēta angļu valodā Kinoskolas telpās 13. janvāra ielā 33. Ieeja ir bez maksas. Tā kā vietu skaits ir ierobežots, Kinoskola lūdz savu dalību pieteikt elektroniski [email protected].Novembrī Kinoskolā_ notiks arī citas lekcijas, kas veltītas ASV kino pagātnei un tagadnei. Nākamā lekcija paredzēta 10. novembrī, kad Dāvis Sīmanis stāstīs pa ASV mūsdienu dokumentālā kino problemātiku.

Nodibinājums Kinoskola ir nevalstiska organizācija, kas no 2009. gada darbojas audiovizuālas interešu izglītības jomā, sadarbojoties ar lektoriem - kino jomas profesionāļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nenoskaidrotas ciešanas. JRT izrādes Verters recenzija

Jaunā Rīgas teātra izrādes Verters uztveri būtiski apgrūtina apstāklis, ka no plašā impulsu aisberga, kas radoši nodarbinājis režisores Kristīnes Vītolas prātu, līdz ūdens virskārtai, proti...

Rīgas Latviešu biedrībā izskanēs Kokļu meditācija

Rīgas Latviešu biedrība (RLB) sadarbībā ar koklētāju Rozīti Katrīnu Ponni un RLB kopienas Rīgas danči koklētājiem aicina uz Kokļu meditāciju Rīgas Latviešu biedrības Līgo zālē 2024. gada 30. oktobr...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja