Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Kinoteātros sāk demonstrēt Latvijas - Islandes spēlfilmu Mona

Piektdien, 20. aprīlī Rīgas kinoteātros sāk demonstrēt Latvijas un Islandes spēlfilmu _Mona._Ināras Kolmanes filma Mona ir filmu studijas Deviņi un Islandes kinokompānijas Kisi Production kopražojums. Mona ir kaisles, erotikas un fantasmagorisku vīziju caurvīts stāsts, kurā realitāte un pasaka sakausējas vienā veselā.

Mona vienlaikus gan izklaidē, gan arī ļauj baudīt vizuāli piesātināto estētiku.Monu var raksturot kā mūsdienīgu pasaku pieaugušajiem, kas stāsta par mūžseno sievietes neizprotamību, tradicionālo mīlas trīsstūri un netradicionālu, bet reālu pārtapšanu dzīvniekos. Filmas darbība risinās kādā Latvijas mazpilsētiņā, kur iedzīvotāju galvenais iztikas avots ir lopkautuve. Rīgas biznesmenis Tomass ierodas uz sava tēvoča bērēm, ierauga vietējo meiteni Monu, un vairs nedomā par atgriešanos Rīgā. Rezultātā vairāku mazpilsētas iedzīvotāju līdz šim mierīgā dzīve sagriežas kājām gaisā.Filmas aktieru ansambli veido starptautiska komanda. Galveno lomu atveidotāji ir latviešu aktrise Kristīne Belicka un pazīstamais lietuviešu kino un teātra aktieris Sauļus Balandis. Filmā spēlē arī latviešu aktieris Lauris Subatnieks un Krievijas teātra un kino aktieris Valērijs Jaremenko. Epizodiskās lomās redzami aktieri Pēteris Liepiņš, Juris Gornavs, Ināra Slucka un citi.Filmas režisore un scenārija līdzautore ir Ināra Kolmane, scenārija autors - rakstnieks Arvis Kolmanis, operators - Uldis Jancis, mākslinieks - Jurģis Krāsons, grima māksliniece – Asja Strēle. Latvijas producenti - Jānis Juhņēvičs un Vita Liberte. Islandes Kisi Production pārstāv producenti Ingvars Tordarsons un Julius Kemps. Filmas mūzikas autors ir pieredzes bagātais islandiešu komponists Hilmars Orns Hilmarsons, kura mūzika saņēmusi daudzu starptautisku kinofestivālu balvas.  Mona savu pirmizrādi piedzīvoja 11. aprīlī kinoteātrī Splendid Palace. Tagad filmu iespējams noskatīties kinoteātros Citadele (Forum Cinemas), Cinamon un Splendid Palace.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devusies aktrise Baiba Indriksone

92 gadu vecumā mūžībā devusies teātra un kino aktrise Baiba Indriksone (22.02.1932–14.05.2024), liecina Latvijas Nacionālā teātra mājaslapā publicētā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja