Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Latviešu literāti piedalīsies Leipcigas grāmatu tirgū

Līdz 18. martam Vācijā norisināsies tradicionālais Leipcigas grāmatu tirgus, kurā šajā gadā piedalās arī latviešu literāti speciāli izveidotajā Latvijas grāmatniecības stendā.Leipcigas grāmatu mesē Latviju pārstāvēs septiņi autori - Valentīna Freimane, Andra Manfelde, Inga Žolude, Margarita Perveņecka, Sergejs Timofejevs, Artūrs Punte, Māris Putniņš, kā arī Matiass Knolls, kurš gan tulkos, gan arī vadīs kultūras programmu.

Rakstniecībai Latvijā ir nedaudz vairāk kā 400 gadu senas saknes. Tāpēc Latvijas līdzdalības un Leipcigas grāmatu ekspozīcijas galvenā doma ir pasaules kaleidoskopiskajā literatūras daudzveidībā likt pamanīt Latvijas autoru darbus, ceļot gaismā Latvijas rakstnieku unikālos stāstus un dzīves garšu. Latvijas rīkotajos pasākumos un stendā tiks akcentētas grāmatas, kas stāsta par izdzīvošanas stratēģijām un dzīves mākslas meklējumiem.Latvijai piedalīšanās Leipcigas grāmatu mesē būs īpašs notikums. Tās laikā atvēršanas svētkus piedzīvos tekstgrupas Orbīta dzejas krājums, Margaritas Perveņeckas grāmata Visi koki aizgājuši, kā arī Māra Putniņa grāmatas _Mežonīgie pīrāgi _tulkojums vācu valodā. Tāpat Latvijas kultūras programmā klātesošie tiks iepazīstināti ar Valentīnas Freimanes grāmatu Ardievu, Atlantīda!, kas Matiasa Knolla tulkojumā vāciski iznāks nākamajā gadā.Latvijas līdzdalības koncepcijā ir iekļauti arī dzīves mākslas un dzīves sajūtas meklējumi, ko ilustrēs Latvijas autoru darbi. Latvijas stends un organizētie pasākumi iepazīstinās ar stāstiem par sajūtām un meklējumiem pasaulē, tradīciju dzīvo klātbūtni, gribu dzīvot un piedzīvot brīvību. Pasākumu laikā notiks Andras Manfeldes lasījums no grāmatas Zemnīcas bērni, kā arī interesentiem būs iespēja noklausīties Eiropas literatūras balvas 2011 laureātes Ingas Žoludes lasījumu un piedalīties sarunā ar rakstnieci.Latvijas stendā būs izvietoti Literatūras gada balvas 2010 laureātu darbi, latviešu autoru jaunāko darbu paraugtulkojumi, Zelta ābeles kolekcija, bērnu literatūras kolekcija un vācu valodā tapušie latviešu autoru tulkojumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devies mākslinieks Raimonds Gabaliņš

Mūžībā aizgājis tēlnieks, gleznotājs, pedagogs Raimonds Gabaliņš (07.05.1949.- 02.05.2024.). Atvadīšanās no mākslinieka notiks 2024. gada 11. maijā plkst. 13.00, Limbiķu kapos, Grobiņas pagast...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja