Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Latvijā viesojas franču rakstnieks Žans Pols Kofmans, kurš sarakstījis grāmatu par Kurzemi

Līdz 31. maijam Latvijā viesojas franču rakstnieks Žans Pols Kofmans, kuru latviešu lasītāji iepazinuši ar darbu Kurzeme... francūža acīm, informē Apgāda Zvaigzne ABC pārstāvis Kārlis Sīmanis.Kopumā rakstniekam Latvijā paredzētas četras tikšanās ar lasītājiem: Kuldīgā, Liepājā, Ventspilī un pati pēdējā - Francijas Institūta Latvijā telpās Rīgā, Elizabetes ielā 59 trešdien, 30.

maijā plkst. 17. Uz šo tikšanos laipni gaidīti visi interesenti. Žans Pols Kofmans par Kurzemi pirmo reizi uzzināja 20. gadsimta 60. gadu beigās, kad viņš kā jauns franču kareivis dienēja Kanādā. Tur viņš iepazinās ar skaistu, blondu un ziemeļnieciski noslēgtu Otrā pasaules kara latviešu imigrantu pēcteci Māru, kuras ziemeļnieciskā šarma priekšā kapitulēja Žana Pola sirds. Iepazinis Māras ģimeni, latviskās Jāņu tradīcijas, tautasdziesmu dziedāšanu, Žans Pols tomēr atstāja Kanādu un viņa kontakti ar Māru pārtrūka.Vairāk nekā 30 gadus vēlāk, kad kāds franču žurnāls lūdz Žanu Polu sagatavot reportāžu par Latviju, viņš, gremdējoties atmiņās par Māru, izvēlas doties uz Kurzemi. Tur viņš ceļo pa vācbaltu baronu pilīm, Liepājas Karostā iepazīstas ar nepilsoni Vladimiru, Ventspilī sastop Aivaru Lembergu un saņem vēstuli no sen neredzētās Māras, kura, kā izrādās, nu dzīvo Latvijā. Tā kā franču žurnāls bankrotē, reportāža paliek nepublicēta, un tā šis stāsta būtu arī beidzies, ja vien kādu dienu pie Žana Pola durvīm neklauvētu Liepājā satiktais Vladimirs un nemudinātu par savu ceļojumu uzrakstīt grāmatu.

Žana Pola Kofmana grāmata Kurzeme... francūža acīm, kas uzreiz pēc izdošanas Francijā radīja ļoti lielu lasītāju interesi, nupat izdota angliski ievērojamā Lielbritānijas apgādā Quercus, kas ir izdevis arī slaveno Stīga Lārsona triloģiju Millenium.

Žans Pols Kofmans (1944) ir franču rakstnieks un žurnālists, strādājis raidstacijā Radio France International un laikrakstā Matin de Paris. 1984. gadā, kad Kofmans Beirutā rakstīja reportāžu par pilsoņu karu, viņu nolaupīja islāma džihāda kaujinieki un trīs gadus turēja gūstā. Ž. P. Kofmans ir daudzkārt godalgots vairāku bestselleru autors.

Rakstnieka vizīti Latvijā organizē Francijas Institūts Latvijā, atbalsta – Apgāds Zvaigzne ABC.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja