Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijā viesosies literatūras izdevēji un žurnālisti no Baltijas valstīm

Laikā no 12. līdz 14. augustam Rīgā norisināsies jau 13. platformas Latvian Literature rīkotā vizīte ārvalstu izdevējiem un žurnālistiem. Pandēmijas radīto draudu dēļ platformas pārstāvji nolēmuši šoreiz vizīti rīkot tikai Baltijas valstu nozares profesionāļiem, informēja Latvian Literature pārstāve Anete Konste.

Vizītes laikā viesi uzzinās vispārīgu informāciju par Latvijas literatūras platformas Latvian Literature darbību (platfomas Latvian Literature pārstāve Juta Pīrāga), mūsdienu prozu un bērnu literatūru (literatūrkritiķe Anda Baklāne), Latvijas grāmatniecību (Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas vadītāja Renāte Punka), literatūras eksporta kampaņu #iamintrovert (radošā direktore Una Rozenbauma) un Latvijas vēsturi un kultūru (Latvijas Institūta direktora pienākumu izpildītāja Šarlote Līduma). Izdevēji un žurnālisti tiksies arī ar Latvijas autoriem, apmeklēs Jelgavas tipogrāfiju, dosies tūrē pa Vecrīgu un Raiņa un Aspazijas māju, kā arī individuāli viesosies pie Latvijas izdevējiem.

"Mēs cenšamies efektīvi izmantot sev piešķirtos resursus, reizē maksimāli ievērojot visus valdības noteiktos ieteikumus pandēmijas izplatības ierobežošanai. Tāpēc nolēmām, ka ir pienācis laiks sarīkot mūsu literatūras un kultūras iepazīšanas vizīti kolēģiem no Baltijas. Lai gan, protams, ir patīkami dzirdēt, ka mūsu grāmatas iznāk tādās lielās valodās kā angļu, spāņu vai vācu, nevajadzētu aizmirst arī par mūsu kaimiņvalstīm. Mums ir, ko viņiem piedāvāt! Piemēram, Noras Ikstenas romāns Mātes piens Lietuvā jau kļuvis par bestselleru, piedzīvojot vairākas atkārtotas tirāžas," atklāja platformas Latvian Literature pārstāve Juta Pīrāga.

Latvijā viesosies Baltijas izdevniecību Hea Lugu, Odilė, Rahva Raamat un Drakon & Kuu pārstāvji, Lietuvas literārais aģents Benas Berantas, kā arī žurnālisti no Igaunijas kultūras žurnāla SIRP un Lietuvas laikraksta 15min.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja