Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā norisināsies Rīgas grāmatu svētki

Latvijas Grāmatizdevēju asociācija jau 21. reizi organizē Rīgas grāmatu svētkus, kas šogad 25. un 26. oktobrī notiks Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Savus lasītājus gaidīs 30 aktīvākie Latvijas izdevēji. Kopā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku izdevēji divu dienu garumā piedāvās kultūras programmu, kur sev saistošus pasākumus varēs atrast lasītāji ar visdažādāko gaumi. Grāmatu svētki ir iespēja iegādāties interesantas grāmatas, satikt iemīļotus autorus, kā arī uzzināt par jaunākajiem izdevumiem, informēja pasākuma organizatori.

25. oktobrī Jāņa Rozes apgāds aicina uz sarunu ar Daci Meieri un Edvīnu Raupu par programmas Radošā Eiropa ietvaros tulkotajām grāmatām, apgāds Kontinents atvērs Ziedoņa Siliņa grāmatu Latviešu leģionāra piezīmes, izdevniecība Latvijas Mediji iepazīstinās ar Annas Velēdas Žīgures jaunāko grāmatu un Daces Judinas detektīvromānu Cietāks par dimantu. Uz pasākumiem aicina arī izdevniecības Madris, MicRec un Dienas Grāmata.

26. oktobrī Rīgas Grāmatu svētkos tiks atvērtas Ingunas Baueres, Zanes Zustas un Ingrīdas Burānes grāmatas, kā arī autoru kolektīva grāmatu par Aivaru Neibartu. Sestdien īpaši tiks gaidīti mazākie lasītāji, lai iepazītos ar jaunākajiem Lupatiņu piedzīvojumiem (Liels un mazs), atvērtu Juras Zvirgzdiņa un Sabīnes Košeļevas jaunākās grāmatas bērniem (Pētergailis), kā arī Leldes Braķes-Klaverī un Nila Klaverī grāmatu bērniem (Sapņu Spalva). Par aizraujošiem pasākumiem bērniem rūpēsies arī izdevniecības Annele un Droši un koši.

Līdzās dažādu grāmatu atvēršanas pasākumiem piektdien, 25.oktobrī, Latvijas Nacionālā bibliotēka laikā no 12.00 līdz 12.40 piedāvās ekskursiju pastāvīgajā ekspozīcijā Grāmata Latvijā, savukārt no plkst. 14.00 līdz 15.00 notiks ekskursija LNB simtgades izstādē Neredzamā bibliotēka. Uz šīm ekskursijām ierobežoto vietu dēļ aicinām iepriekš pieteikties, rakstot e-pastu uz [email protected].

Bet sestdien, 26. oktobrī, LNB aicina uz ekskursijām pa LNB telpām. Kopā notiks 4 ekskursijas - 10.00, 11.00, 13.00 un 15.00. Pieteikšanās līdz 25. oktobra plkst. 16.00, rakstot uz [email protected] un norādot laiku, kurā vēlaties doties ekskursijā un cilvēku skaitu.

26. oktobrī Bērnu literatūras centrs aicina sākumskolas vecuma bērnus uz aktivitāti Kā rodas grāmata?, lai iepazīstinātu ar grāmatas tapšanas procesu. Paņemot rokās skaistu grāmatu, ne katrs aizdomājas, kā tā tapusi un kāds garš un sarežģīts ceļš jānoiet, līdz tā nonāk veikala plauktā vai bibliotēkā.

Rīgas grāmatu svētku norises laiks: 25. oktobrī no plkst. 10 līdz 20 un 26. oktobrī no plkst. 10 līdz 17.

Ieeja bez maksas.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja