Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Latviju šī gada Londonas grāmatu tirgū pārstāvēs Ikstena, Vērdiņš, Pastore un Ābele

Latviju Londonas grāmatu tirgū no 10. līdz 12. aprīlim šogad pārstāvēs rakstnieki Nora Ikstena, Kārlis Vērdiņš, Luīze Pastore un Inga Ābele, informēja platformas Latvian Literature pārstāve Anete Konste.

Šogad Latvija, Igaunija un Lietuva Londonas grāmatu tirgū būs īpašā goda viesu statusā, kas paredz īpašu uzmanību Baltijas valstu literatūrai.

A. Konste pastāstīja, ka Baltijas rakstnieku delegāciju Londonā veido 12 atzīti un nozīmīgi rakstnieki, kuri atspoguļo Igaunijas, Latvijas un Lietuvas augstāko sniegumu mūsdienu literatūrā. Londonas grāmatu tirgus kultūras programma būs viena no retajām iespējām vienkopus redzēt un dzirdēt Igaunijas, Latvijas un Lietuvas rakstniekus starptautisku nozares speciālistu auditorijas priekšā diskutējam ar kolēģiem – rakstniekiem no Lielbritānijas.

Igauniju Londonā pārstāvēs Mārja Kangro (Maarja Kangro), Andrejs Ivanovs (Andrei Ivanov) un Reins Rauds (Rein Raud) – , bet Lietuvu – Toms Venclova (Tomas Venclova), Undine Radzevičūte (Undinė Radzevičiūtė) un Alvīds Šlepiks (Alvydas Šlepikas). Šo rakstnieku daiļrade kopā veido plašu literāro žanru klāstu, iekļaujot dzeju, bērnu literatūru un prozu, kā arī dramaturģiju un publicistiku.

Savukārt Londonas grāmatu tirgus Dienas autoru delegācijā Baltijas valstis pārstāvēs:

Nora Ikstena – viena no ietekmīgākajām prozaiķēm un esejistēm Latvijā. Noras Ikstenas grāmatas Mātes piens tulkojumu angļu valodā 2018. gada martā izdos Lielbritānijas izdevniecība Peirene Press.

Rakstnieks un feļetonists Mikhels Muts (Mihkel Mutt)  - viens no izaicinošākajiem Igaunijas literātiem, kura daiļradē ir ap 40 romānu, memuāru un bērnu literatūras grāmatu.

Vēsturniece Kristina Sabaļauskaite (Kristina Sabaliauskaitė) ir Lietuvas lasītākā mūsdienu rakstniece. Viņas grāmatu sērija Silva Rerum raksturota kā pēdējās desmitgades svarīgākais Lietuvas sasniegums literatūrā.

Kultūras programmas pasākumi tirgus laikā norisināsies tādās vietās kā Britu bibliotēka (British Library) un Nacionālā dzejas bibliotēka (National Poetry Library), kur lasītājiem būs iespēja satikt rakstniekus un piedalīties diskusijās.

Londonas grāmatu tirgus (The London Book Fair) ir pasaules mēroga tirgus dažādu veidu satura (iespiesta, audio, TV, filmu, digitālā) tiesību pārrunām, tirdzniecībai un izplatīšanai. Tā ir unikāla iespēja nozares profesionāļiem katru pavasari pulcēties pasaules grāmatniecības un kultūras galvaspilsētā, lai uzzinātu nozares jaunumus, kā arī izprastu un savā labā izmantotu inovācijas, kas veido izdevējdarbības nākotni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja