Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Lielās intereses dēļ pagarina akcijas Tautas grāmatu plaukts norisi

Lielās cilvēku intereses un atsaucības dēļ līdz 1. decembrim pagarināts Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB), LNB Atbalsta biedrības un nodibinājuma Rīga 2014 rīkotās akcijas Tautas grāmatu plaukts norises laiks.

Akcijas laikā ar vadmotīvu Īpaša grāmata īpašā vietā ikviens tiek aicināts dāvināt LNB sev nozīmīgu un īpašu grāmatu, aģentūru LETA informēja LNB Komunikācijas un mārketinga nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Liniņa. Grāmatas Tautas grāmatu plauktam var iesniegt visās Latvijas bibliotēkās.

Kā stāsta Liniņa, akcija sākusies vasaras beigās un tās laikā saņemtas Latvijas iedzīvotājiem īpašas grāmatas ar unikāliem un personiskiem ierakstiem. Patlaban Tautas grāmatu plaukta digitālais arhīvs tiek piepildīts ar Latvijas iedzīvotāju grāmatu stāstiem un dzīvesstāstiem, un ar daļu no tiem jau iespējams iepazīties tīmekļa vietnē www.tautasgramatuplaukts.lv/gramatas. Grāmatu plaukts fiziski tiks pildīts 2014. gadā, kad bibliotēka sāks pārcelties uz jauno ēku.

"Dāvinātāju motivācija ir ļoti dažāda - vieniem tās ir personiski nozīmīgas grāmatas, jo asociējas ar kādu dzīves epizodi vai tuvu cilvēku, citi augstu vērtē grāmatas sabiedrisko nozīmību vai arī ar to apliecina savu piederību konkrētai vietai kartē," pauž LNB sabiedrisko attiecību speciāliste.

Grāmatās ierakstīto stāstu garums variē no dažiem vārdiem līdz pat vairākām lappusēm. To grāmatu vidū, kas jau nonākušas LNB, valda liela tematiskā un žanriskā daudzveidība - romāni, mākslas grāmatas, grāmatas par augiem un sēņošanu, arī tāds negaidīts pienesums kā Praktiskā kriminālistika un lielākais latīņu valodas leksikons pasaulē, kas līdz šim nav bijis pieejams nevienā no Latvijas bibliotēkām.

Lai akcija sasniegtu vēl lielāku vērienīgumu, rīkotāji atgādina, ka iedzīvotāji, kas vēl nav piedalījušies akcijā, aicināti dāvināt vienu sev nozīmīgu grāmatu kopā ar pašrocīgi titullapā ierakstītu personisku stāstu, dzīves epizodi vai veltījumu, kas tiks saglabāts nākamajām paaudzēm. "Tā ir mūsu iespēja saglabāt savu laiku," norāda Liniņa.

Tautas grāmatu plaukts tiks izvietots LNB jaunās ēkas ātrijā. Arhitekts Gunārs Birkerts stikla konstrukcijā izkārtoto grāmatu sienu ieplānojis kā vienu no centrālajām vietām ēkā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja