Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

LTV tiešraidēs plaši atspoguļos Rīga 2014 atklāšanas pasākumus

LTV1 tiešraidēs pārraidīs Rīga 2014 atklāšanas pasākumus – pieslēgsies Riharda Vāgnera operas uzveduma Rienci. Triumfs un sakāve pirmizrādei Latvijas Nacionālajā operā, demonstrēs svētku koncertu Rīga dimd! tiešraidē no Arēna Rīga, pārraidīs Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jaunās ēkas svinīgo atvēršanu ar akciju Gaismas ceļš – Grāmatu draugu ķēde, krāšņo pirotehnikas Gaismas uzvedumu un citas aktivitātes, informēja televīzijas pārstāve Laura Brokāne.

"LTV kā sabiedriskais medijs ir gandarīts būt par Rīga 2014 informatīvo sadarbības partneri, atspoguļojot būtiskākos Eiropas kultūras galvaspilsētas notikumus visa gada garumā. Uztveram to arī kā atbildīgu uzdevumu un izaicinājumu tik plaša kultūras piedāvājuma pārraidīšanā un analizēšanā. Demonstrēsim tiešraides no daudzām notikumu vietām vienlaikus, visiem televīzijas skatītājiem nodrošinot iespēju vērot daudzveidīgo un plašo kultūras programmu," informē VSIA Latvijas Televīzija valdes loceklis un programmu attīstības vadītājs Sergejs Ņesterovs.

"Vēlamies, lai Eiropas kultūras galvaspilsētas aktivitātes būtu pieejamas visplašākajam Rīgas iedzīvotāju un viesu lokam, šie vērienīgie kultūras svētki ir veltīti viņiem visiem. Īpaši šim notikumam par godu kultūras gadā LTV radījusi Latvijā nebijušu lasīšanas šovu Lielā lasīšana un aktīvi sekos līdzi, komentēs un analizēs, informēs skatītājus ar pārraidēm no citām kultūras norisēm," komentē LTV Kultūras redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle.

Rīga par Eiropas kultūras galvaspilsētu oficiāli kļūs piektdien, 17. janvārī, ar Riharda Vāgnera operas – opusa tēlos Rienci. Triumfs un sakāve pirmizrādi Latvijas Nacionālajā operā (LNO). Plkst. 21.15 tiešraidē no LNO LTV1 sniegs iespēju televīzijas skatītājiem pieredzēt kultūras gada svinīgo atklāšanu un tikties ar programmas veidotājiem, iestudējuma autoriem, kā arī dzirdēt fragmentus no operas.

Sestdien, 18. janvārī, LTV1 visas dienas garumā no plkst. 11.30 līdz 14 un no 16.25 līdz pat vakaram norisināsies Rīga 2014 svinīgo atklāšanas pasākumu tiešraides, ko vadīs kultūras žurnālisti Daira Āboliņa, Anete Bērtule, Toms Treibergs. Atklāšanas pasākumiem no LTV studijas tiešraidē pieslēgsies Eva Ikstena–Strapcāne un Edgars Raginskis.

Šajā laikā LTV1 nodrošinās tiešraides arī no Centrāltirgus, kas pārtaps par daudzveidīgu kultūras norišu vietu. Tiešraides vadītāja – žurnāliste Inese Vaikule.

Plkst. 12 LTV kopā ar visiem Latvijas iedzīvotājiem svinēs LNB jaunās ēkas atvēršanu, kurā norisināsies akcija Gaismas ceļš – Grāmatu draugu ķēde.

Sestdien plkst. 18 LTV1 tiešraidē no 11. novembra krastmalas demonstrēs krāšņo Gaismas parādi ar majestātiskām gaismas figūrām, kas izgaismos tumsu. Savukārt plkst. 18.55 norisināsies pirotehnisks Gaismas uzvedums ar komponista Jāņa Lūsēna mūziku, kas izkrāsos meistara Kalvja Kalniņa un gaismu mākslinieka Normunda Bļasāna veidotās gaismas ainavas.

Vakara kulminācijā LTV1 demonstrēs Rīga 2014 koncerta Rīga dimd! tiešraidi no Arēna Rīga ar izcilāko pašmāju akadēmiskās, tautas un popmūzikas mākslinieku piedalīšanos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja