Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Māris Martinsons pirms filmas Oki - okeāna vidū pirmizrādes: Mazbudžeta filmu ražošana ir viegla

"Mazbudžeta filmu priekšrocība ir ne tikai tā, ka ražošana ir viegla, jo ar nelielu cilvēku skaitu var ļoti daudz ko izdarīt, ļoti labi ir arī tas, ka, prezentējot filmu, ir viegli atcerēties procesā iesaistīto vārdus," ironizē režisors Māris Martinsons preses konferencē neilgi pirms filmas Oki - okeāna vidū pirmizrādes otrdien Kino Citadele.

Režisora jaunākais veikums ir stāsts, kura darbība noris miljonu apdzīvotajā metropolē Losandželosā. Tur jauns bijušais nekustamā īpašuma brokeris Robs (Andris Bulis) uzsāk sekot dīvainai japāņu sievietei Oki (Kaori Momoi). Robs ievērojis, ka noslēgtā sieviete bieži maina savu dzīvesvietu, un, apsekojot pāris no viņas bijušajām mājvietām, kļūst gluži paranoisks, līdz savā izmeklēšanā iesaista arī draudzeni Viliju (Hanna Levjēna). Visai drīz viņi nonāk aci pret aci ar Oki pagātni un lāstu, kas liek pārvērtēt arī viņu pašu pagātni un kardināli maina viņu nākotni...

"Filma Amaya bija kā mana un aktrises Kaori Momoi iepazīšanās," par iepriekšējo sadarbību ar japāņu aktrisi saka Martinsons. "Līdz ar to, Oki - okeāna vidū ir mūsu pirmā filma." Kad radusies doma par darbu pie vēl viena projekta kopā ar Momoi, režisors bilst, ka esot bijis grūti aktrisei izskaidrot kino nozares finansēšanas modeli Latvijā - "kad reizi gadā parādās mazliet naudas, un tie, kuri to dabū, taisa kino, bet tie, kuri ne, gaida nākamā gada janvāri". Uz šo skaidrojumu Kaori Momoi esot pārliecinoši atbildējusi: "Nu tad taisām bez naudas!"

Tālākā notikumu virzība noteikusi filmas lokāciju - Losandželosu. Kinolente uzņemta gan Kaori Momoi mājā, gan filmas mūzikas autora Viljama Goldšteina dzīves vietā, kur komponists, piedaloties filmas uzņemšanas procesā, radījis tās muzikālo tēmu.

Momoi norāda, ka viņai šajā projektā visbūtiskākā bijusi sadarbība ar Māri Martinsonu. "Viņš vienmēr cenšas eksperimentēt. Es vienkārši cenšos būt daļa no viņa komandas, un sniegt savu ieguldījumu projektā kā aktrise," saka Momoi, piebilstot, ka Martinsons ir ļoti pacietīgs, piezemēts, kā arī neatlaidīgs. Labi vārdi filmas preses konferencē tiek veltīti arī nelielajai filmas komandai. Momoi teic, ka nekad iepriekš nav satikusi tik patīkamu un saliedētu darba grupu. "Strādājot šādi, varu paveikt jebko, pat bez naudas," saka aktrise.

Aktieris Andris Bulis norāda, ka projekta pievilicība bijusi skaidri izvirzītajā mērķī: "Māris teica, ka mēs aizbrauksim ar mugursomām, un atbrauksim atpakaļ ar filmu. Tā arī notika."

Filmas izpildproducents Pauls Ķesteris, kurš filmēšanās laikā stažējies Losandželosā, tāpat kā Vides filmu studijas pārstāvis Uldis Cekulis, norāda, ka Oki - okeāna vidū tapšana varētu kļūt par iedvesmu citiem Latvijas kino vides pārstāvjiem. "Projektā enerģija nāca no tā, ka, ja kaut kā pietrūkst, ir lielāka vēlme pierādīt, ka tomēr visu spēj paveikt," saka Cekulis. "Tas ir izaicinājums."

Līdz 12.aprīlim filmas pirmizrādes atzīmēšanas ietvaros Rīgā tiks organizēti dažādi pasākumi, kas saistās ar Oki – okeāna vidū. Jau prezentēts izdevniecības Dienas Grāmata izdotais Māra Martinsona tāda paša nosaukuma romāns. Tuvākajās dienās Rīgā meistarklases pasniegs aktrise Kaori Momoi un mūzikas improvizācijas virtuozs Viljams Goldšteins.

Filma Latvijas kinoteātros skatāma no 11.aprīļa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja