Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Martinsona filmā Maģiskais kimono piedalīsies japāņu kinozvaigzne Issejs Ogata

Māra Martinsona filmas Maģiskais kimono aktieru komandai pievienojies Japānas slavenais aktieris Issejs Ogata, kurš filmā atveidos galvenās varones vīru, informēja filmas pārstāve Inese Dābola.

Ogata tikko pabeidzis filmēties režisora Martina Skorsēzes filmā Klusums (Silence). Jau augusta beigās aktieris uzsāks filmēšanos Rīgā. Ogatas dalība Latvijas un Japānas kopējā projektā sadarbībā ar Screen International tika starptautiski izziņota Kannu kinofestivāla laikā. Viņš ir viens no slavenākajiem Japānas aktieriem, starptautiski zināms pēc dalības tādās filmās kā Saule/The Sun, Tony Takitani un Yi Yi. Martina Skorsēzes filmā Silence Ogata filmējies kopā ar Liamu Nīsonu.

Filmā Maģiskais kimono galveno lomu – pārī ar I. Ogata - tēlos japāņu aktrise Kaori Momoi, kuru iepriekš skatītājiem Latvijā bijusi iespēja iepazīt pēc tēlojuma Māra Martinsona filmā Amaya, Oki – okeāna vidū un Holivudas grāvējā Geišas atmiņas.

"Domāju, ka ikviens režisors gribētu strādāt ar vienu no vadošajām Japānas aktrisēm Kaori Momoi, kura, nezaudējot japānisko raksturu, savā izteiksmīgajā un precīzajā aktiermeistarībā spēj apvienot eiropeiskas nianses un Amerikas kino skaidrību un vienkāršību. To pašu varu attiecināt uz Isseju Ogatu – kurš, strādājot pie M.Skorsēzes filmas Klusums, atrada laiku, lai iepazītos ar mūsu filmas scenāriju un deva apstiprinājumu savai dalībai. Turklāt, Momoi un Ogatas kopdarbu esmu jau iepazinis Sakurova filmā Saule (2005), ļoti novērtēju viņu saspēli un esmu gandarīts, ka abi piekrituši filmēties filmā Maģiskais kimono. Meistaru dalība noteikti ir daļa no filmas panākumiem un apliecina tās starptautisko potenciālu," saka režisors Māris Martinsons.

Maģiskais kimono ir latviešu režisora Māra Martinsona filma par divu tuvu cilvēku pēdējo ceļojumu. Pusmūža sieviete Keiko, kuru atveido Kaori Momoi, cenšas atrisināt smeldzīgās attiecības ar zudušo vīru un nonāk Rīgā, kur plānojusi piedalīties kimono šovā, taču dažādu notikumu sakritības rezultātā viņai rodas iespēja atvērt restorānu. Ar japānietes acīm iepazīstam Rīgu un šeit dzīvojošos cilvēkus, latviskās tautas vērtības, kultūrmantojumu un virtuvi.

Filmu kopproducē Latvijas producēšanas kompānija Krukfilms, Igaunijas Orée films un Japānas Loaded films. Tās pirmizrāde paredzēta 2016. gadā. Filmas Maģiskais kimono ražošanu atbalsta Rīgas Filmu fonds, Japānas Kultūras ministrija; attīstīšanu atbalstījis Borisa un Ināras Teterevu fonds, Nacionālais kino centrs, Valsts kultūrkapitāla fonds, Rīgas dome un Live Riga

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja