Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Noderīgi draugi

Seksā tikai draugi

Džastins Timberleiks un Mila Kunisa noskaidro, vai ir iespējama platoniska draudzība un mīlestība pēc vētraina, kvalitatīva seksa.

Ļoti simpātiska galvu medniece, turpmāk ĻSGM (seksīgā Mila Kunisa no Melnā gulbja), pildot savus profesionālos pienākumus, uz Ņujorku no Losandželosas pārvilina daudzsološu talantu - ļoti simpātisku mākslinieku dizaineru (seksīgais dziedošais Džastins Timberleiks, nu, par viņu jūs, cerams, zināt), turpmāk ĻSMD, kurš pusdienas laikā, acīmredzot apburdams visus ar savu fenomenālo žurnāla dizaina vīziju (kādu - to mēs filmā neuzzināsim), kļūst par pasaulē vadošā vīriešu dzīves stila žurnāla Gentleman's Quarterly jeb GQ galveno māksliniecisko direktoru ar ofisu Rokfellera laukuma labi zināmajā debesskrāpī, stilīgi iekārtotu studijtipa dzīvokli Manhetenā un 300 lappušu biezu darba kontraktu.

Kautra erotika

Gan ĻSGM, gan ĻSMD ir kopīgs tas, ka abi ir ellīgi jauki un abiem ir viena kopīga problēma - viņi tikko pašķīrušies no saviem boi- un gēlfrendiem. Tāpēc nelielo skumju un ķermeniskās vienatnības dozu viņi nolemj kompensēt divatā, korekti un lietišķi sarunājot «kniebties», taču tā «pa draugam», bez jelkādiem romantiskiem puņķiem - mīlas un citām nožēlojamām jūtām. Tikai sekss - un labas attiecības. Jo abiem ir daudz jāstrādā - ĻSGM un ĻSMD ir īsti yuppies, jaunie pilsētas profesionāļi.

Lai filmas Noderīgi draugi/Friends with Benefits skatītājiem nebūtu jāskatās tikai uz Džastina un Milas plikajiem dibeniem neskaitāmās kautri erotiskās pozās (filmās pusaudžiem viss «galvenais sekss» tak notiek zem palaga) un jāklausās viņu asprātībās par seksa tehniku, pa starpu tiek demonstrētas kā tūrisma bukletā teju visas stilīgākās Ņujorkas vietas. Rodas aizdomas, ka Milas ĻSGM paralēli galvu medīšanai (head hunter - īpaši kvalitatīvu darbinieku atlases speciālists) piehalturē par gidi kādā Ņujorkas tūrisma aģentūrā. Vēlāk, kad ĻSGM aizlido ciemos pie ĻSMD uz Losandželosu, Džastina Timberleika varonis izpilda tos pašus tūrisma gida pienākumus - piemēram, aizved ĻSGM uz slaveno pakalnu, kurā tie lielie bleķa burti -HOLLYWOOD. Vārdsakot, spriežot pēc filmas, Amerika ir dikti smuka zeme, kas to vien gaida kā visus jaunos, smukos, talantīgos. Un vēlams tādus, kas nejauc darbu ar seksu.

Bravo, Vudij!

Kā jau varējāt iedomāties, nodalīt seksuālo dzīvi no jūtām simpātiskajiem varoņiem neizdodas. Kādu pusi filmas ĻSGM ar ĻSMD dažādos ekscentriskos veidos apspriež to, ko ikviens skatītājs jau sen ir sapratis, - abi ir iemīlējušies viens otrā. Te nu es aizvirināšos, lai nelaupītu jums pēdējo prieku, kaut arī visiem ir skaidrs, ka Holivudas romantiskās filmas ar jauniem, pievilcīgiem aktieriem nemaz nevar beigties citādi kā laimīgi. Ak jā, filmā tiešām ir divas pārsteidzoši jaukas epizodes (bez tām, kurās redzami ĻSGM un ĻSMD plikie dupši) - Ņujorkā sarīkotas flešmoba akcijas ar dejošanu. Viena Taimskvērā, otra Centrālajā stacijā. Brīnums, kā kinematogrāfisti dabūjuši to gatavu - savākt tik milzīgus pūļus šādās ikdienā ļaužu pārpilnās reālās vietās. Acīmredzot uz pilsētas saimniekiem nostrādājis pozitīvā Ņujorkas tēla stimulēšanas āķis. Tūrisms tak ir otrā ienesīgākā industrija ASV budžetā (pēc militārās rūpniecības; trešajā vietā, protams, Holivudas fabrikas).

Un vēl - filmā ir kāds epizodisks personāžs, kuru tēlo Vudijs Harelsons. Kritiķi visriņķī pasaulei ir stāvā sajūsmā par Vudija vīrišķīgo sporta žurnālistu, kuram scenāristi piešķīruši garšīgākās un prātīgākās replikas. Turklāt Vudija Harelsona «sportists» ir FGG - filmas galvenais gejs.

Šogad šī ir jau trešā Holivudas filma, kurā divi jaunie stāri nodarbojas ar tamlīdzīgām blēņām kā noskaidro, vai ir iespējama «tikai» platoniska draudzība/mīlestība pēc vētraina, kvalitatīva seksa. Līdzīgas problēmas risināja arī Eštons Kačers ar Natāliju Portmenu (No Strings Attached/Nekādu saistību) un Džeiks Gilenhols ar Annu Hetaveju (Love and Other Drugs/Mīlestība un citas zāles). Noderīgie draugi Džastins Timberleiks un Mila Kunisa šajā kompānijā ieņem pārliecinošu otro vietu. Kurš pāris manā reitingā ir pirmais - fig, es atzīšos!

Noderīgi draugi
Friends with Benefits
Romantiska komēdija
ASV. 2011
Režisors Vils Glaks. Lomās Džastins Timberleiks, Mila Kunisa, Vudijs Harelsons
***

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja