Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Notiks īsfilmas par Dzelzceļa vēstures muzeju pirmizrāde

28.augustā Ķeipenes stacjiā, atzīmējot Latvijas dzelzceļa vēstures muzeja 15.dzimšanas dienu, notiks filmas Sapņu ekspresis un DVD Latvijas dzelzceļu populārā vēsture pirmizrāde, informē Ieva Pētersone, Latvijas dzelzceļa vēstures muzeja direktore. Ķeipenes

Filmā "Sapņu ekspresis" režisors Edmunds Jansons, operators Andris Priedītis un scenārists Guntars Graiksts septiņās minūtēs izstāsta kāda maza puikas sapni, ko var piedzīvot ikviens, ienākot Dzelzceļa muzeja pasaulē. "Vides filmu studijā" tapusī filma būs skatāma muzeja mājaslapā www.railwaymuseum.lv un ekspozīcijā, savukārt DVD, kas izdots latviešu, angļu un krievu valodā, papildinās muzeja kioskā iegādājamo suvenīru klāstu.

Dzimšanas dienu svinību ietvaros plānota arī ekspedīcija ar drezīnu pa Rīgas - Ērgļu līniju. Ekspedīcijas starts plānots plkst.10.00 Taurupes stacijā, kad uz sliedēm tiks uzlikta rokas un motordrezīna. Brauciens plānots 60 km garumā līdz Cekules stacijai.

Pirmo posmu līdz Ķeipenei kopā ar muzejniekiem mēros arī Vides filmu studija, lai plkst 12.00 S.Eizenšteina komunikāciju centrā jeb kino stacijā Ķeipenē piedalītos filmas Sapņu ekspresis un DVD Latvijas dzelzceļu populārā vēsture pirmizrādē.

Ekspedīcijas gaitā muzeja darbinieki plāno apsekot esošo dzelzceļu līniju, tai piederīgās ēkas un citas būves, kā arī novērtēt iespēju veidot sadarbību ar S.Eizenšteina komunikāciju centru Ķeipenes stacijā.

Līdz šim muzeja darbinieki dzelzceļa līnijas apsekojuši izmantojot autotransportu vai ejot kājām pa uzbērumu. Ekspedīciju laikā ir savākts plašs foto materiāls par esošajām un bijušajām dzelzceļu līnijām Latvijā, kā arī papildināts muzeja krājums ar dažādām dzelzceļus raksturojošām ierīcēm, instrumentiem, mēbelēm utt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja