Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Rakstniece Nora Ikstena

Oktobrī latviešu literāti viesojas festivālos Lielbritānijā

Pateicoties Latvijas autoru daiļliteratūras grāmatām, kas drīzumā tiks izdotas angļu valodā, latviešu rakstnieki Nora Ikstena, Pauls Bankovskis, Daina Tabūna un dzejas grupa Orbīta oktobrī viesojas ievērojamos Lielbritānijas literārajos festivālos, informēja platformas Latvian Literature pārstāvji.

Dzejas grupa Orbīta no 28. septembra līdz 1. oktobrim viesojās festivālā Hallā, kas šogad ir Lielbritānijas gada kultūras pilsēta. Orbītas pārstāvji Semjons Haņins, Sergejs Tomofejevs, Artūrs Punte un Vladimirs Svetlovs Hallas festivāla Contains Strong Language (Satur spēcīgu valodu) ietvaros sniedza dzejas un mūzikas performanci, uzstājās BBC radio ēterā, kā arī demonstrēja dažādas dzejas izteiksmes formas radošajā darbnīcā skolēniem.

Festivāla laikā Orbīta popularizēja arī savu dzejas izlasi, kas jau drīzumā izdevniecības Arc Publications paspārnē iznāks Lielbritānijā.

Savukārt rakstnieki Nora Ikstena un Pauls Bankovskis no 29. septembra līdz 1. oktobrim piedalījās Ilklejas literatūras festivālā (Ilkley Literature festival). Latviešu rakstnieki festivālā iepazīstināja ar savu daiļradi, kā arī prezentēja darbus, kas tuvākajā laikā būs pieejami lasītājiem Lielbritānijā. Pagājušajā nedēļā pirmizdevumu angļu valodā piedzīvoja Paula Bankovska literārais darbs 18 (izdevniecība Vagabond Voices), bet drīzumā Lielbritānijā tiks izdots arī Noras Ikstenas darbs Mātes piens (izdevniecība Pereine Press).

No 5. līdz 8. oktobrim Birmingemas literatūras festivālu (Birmingham Literature Festival) apmeklēs latviešu rakstniece Daina Tabūna. Festivāla laikā Tabūna kopā ar Polijas rakstnieci Violetu Gregu (Wioletta Greg) uzstāsies pasākumā Stories Crossing Borders (Stāsti, kas pārvar robežas). Vēl pirms festivāla notiks arī īpašs Dainai Tabūnai veltīts pasākums Latvijas vēstniecībā Londonā. Šogad apgāds The Emma Press Lielbritānijā izdos stāstus no viņas debijas grāmatas Pirmā reize.

2. oktobrī eksporta platformas Latvian Literature pārstāves Juta Pīrāga un Inga Vareva piedalīsies Starptautiskajā Tulkošanas dienā (International Translation Day) Britu bibliotēkā Londonā, kur tiksies arī ar sadarbības partneriem, lai turpinātu virzīt latviešu autoru darbu tulkošanas procesu ārvalstīs.

Latviešu autoru dalība Lielbritānijas festivālos ir daļa no gatavošanās procesa Latvijas dalībai Londonas grāmatu tirgū 2018. gadā.

 

Top komentāri

mazliet bezkaunīgs jautājums
m
Cik cilvēki apmeklēja tos Ikstenas un Bankovska lasījumus? Cik bija to, kas tika iepazīstināti ar viņu šedevriem? Kādi 10 bija atnākuši?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja