Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Ostas skatos atklāta Jāņa Deinata fotoizstāde ar darbiem no filmas Mona

Restorānā Ostas skati aplūkojama fotogrāfa Jāņa Deinata fotoizstāde. Tā veidota no darbiem, kas tapuši Latvijas - Islandes spēlfilmas Mona filmēšanas laikā. Izstāde apmeklētājus priecēs līdz jūnija sākumam, vēsta filmu studijas Deviņi sabiedrisko attiecību speciāliste Signe Valtiņa.Izstādes autors Jānis Deinats atzīst: "Kad pirms pāris nedēļām noskatījos filmu, redzu, ko būtu varējis darīt citādāk.

Taču manā darbībā dažas tieši šai izstādei atlasītās fotogrāfijas ir ļoti nozīmīgas." Turklāt virkne fotogrāfiju nav ieraugāmas filmas kadros - tie ir filmēšanas procesu dokumentējoši uzņēmumi, kas jau kļuvuši par patstāvīgiem mākslas faktiem. Attēlos redzami gan filmas galveno lomu atveidotāji Kristīne Belicka un Sauļus Balandis, gan arī citi filmēšanas brīdī klāt esoši cilvēki. Pašam autoram īpaši tuva esot fotogrāfija ar bērniem, kas kapsētā spēlē kārtis.Jānim Deinatam filma Mona bijusi interesanta pieredze, ne tikai dokumentējot filmēšanas procesu, bet arī savā ziņā kļūstot par vienu no filmas personāžiem. Tiesa gan, viņa varonis filmā nav klātesošs, toties klātesošas ir filmas varoņa (arī fotogrāfa) uzņemtās fotogrāfijas, kurām Monas kontekstā ir sižetiska nozīme.Jautāts par vietas izvēli šai izstādei, Ostas skatu līdzīpašnieks Andris Grasmanis atzīst, ka tā nebūt nav nejauša un visnotaļ atbilst restorāna koncepcijai - atbalstīt dažādus mākslas projektus, padarīt pasauli skaistāku un cilvēku eksistenci patīkamāku. "Cilvēks restorānā ierodas ne tikai paēst, bet arī, lai baudītu atmosfēru, noskaņu, mūziku, skaistu skatu pa logu un šajā gadījumā arī foto mākslu ar dzīviem stāstiem un savu īpašo raksturu," piebilst Grasmanis, pateicoties kura atbalstam izstāde šādā formā un veidolā pieejama skatītājiem.Ināras Kolmanes filma Mona ir filmu studijas Deviņi un Islandes kinokompānijas Kisi Production kopražojums. Režisore piedāvā kaisles, erotikas un fantasmagorisku vīziju caurvītu stāstu, kurā realitāte un pasaka sakausējas vienā veselā. Mona vienlaikus gan izklaidē, gan arī ļauj baudīt vizuāli piesātināto estētiku.

Filmas aktieru ansambli veido starptautiska komanda. Galveno lomu atveidotāji ir latviešu aktrise Kristīne Belicka un pazīstamais lietuviešu kino un teātra aktieris Sauļus Balandis. Filmā spēlē arī latviešu aktieris Lauris Subatnieks un Krievijas teātra un kino aktieris Valērijs Jaremenko. Epizodiskās lomās redzami aktieri Pēteris Liepiņš, Juris Gornavs, Ināra Slucka un citi.

Filmas režisore un scenārija līdzautore ir Ināra Kolmane, scenārija autors – rakstnieks Arvis Kolmanis, operators - Uldis Jancis, mākslinieks - Jurģis Krāsons, grima māksliniece – Asja Strēle. Latvijas producenti - Jānis Juhņēvičs un Vita Liberte. Islandes Kisi Production pārstāv producenti Ingvars Tordarsons un Julius Kemps.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja