Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināta - Ēķis lūdz Rīgas domei naudu jaunai filmai

SIA Platforma lūgusi Rīgas domei piešķirt 0,5 miljonus latu filmas par Minhauzena piedzīvojumiem Rīgā īstenošanai, liecina domes kultūras, mākslas un reliģijas lietu komitejas deputātiem sagatavotā darba kārtība.Filmas producents Andrejs Ēķis mēram Jānim Birkam (TB/LNNK) adresētajā vēstulē raksta, ka uzņēmuma radošā komanda sākusi darbu pie pilnmetrāžas spēlfilmas par Minhauzena piedzīvojumiem Rīgā.

"Uzskatām, ka tas ir lielisks veids, kā popularizēt Rīgas pilsētas tēlu, jo slavenā barona Minhauzena vārds ir zināms visā pasaulē," norādīts vēstulē.SIA _Platforma_ pašvaldībai lūdz piešķirt 510 000 latu, no kuriem 172 000 latu paredzēti filmas literārā un ražošanas scenārija veidošanai, bet 338 000 latu - filmas veidošanai. Pārējo summu no kopējā projekta izmaksām, kas ir aptuveni 2,5 miljoni latu uzņēmums plāno piesaistīt no citiem atbalstītājiem. Rīgas domes Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komitejas deputāti šo jautājumu izskatīs trešdien, 21.janvārī.

Ēķis ar lūgumu atbalstīt viņa jauno filmu domē vērsās septembrī.

Rīgas domes Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komitejas priekšsēdētāja Helmī Stalte uz jautājumu par iespējām atrast naudu Ēķa filmai ir stingrs: „Ticamība atrast naudu ir tāda kā Minhauzena stāstā. Es neredzu nekādu iespēju realizēt šo filmu.” H.Stalte uzskata, ka filmai naudu var iegūt arī citviet, nevis pilsētas budžetā. Gala lēmumu pieņems komiteja trešdien, taču H.Stalte balsos pret.

Atgādinām, ka iepriekšējais A.Ēķa projekts bija ļoti veiksmīgs. Filmai "Rīgas sargi" bija milzīgs skatītāju skaits, filma pieteikta arī Oskara nominācijai, kas taps zināmas šajā nedēļā. A.Ēķis bija šīs filmas producents.

Rīgas pašvaldība joprojām nav pieņēmusi 2009.gada budžetu, jo taupības režīma dēļ, domei būtiski jāsamazina plānoto izdevumu apjoms.

Minhauzena filmas ideja radās režisoram Aigaram Graubam pirms desmit gadiem. A.Ēķis Dienai pastāstīja, ka šīs filmas līdzfinansējums piešķirts jau pirms sešiem mēnešiem no televīzijas programmu izplatītājiem „Beta film”. Pēc filmas pabeigšanas viņi ir gatavi to izplatīt visā pasaulē.

Šīs filmas finansējuma pieteikums Rīgas domei tika iesniegts pirms krīzes un tā izskatīšana krīzes laikā maina lietu kārtību, atzīst A.Ēķis. „Ja šai filmai mēs naudu nedabūsim, tad mēs filmēsim vienu citu. Mēs esam Latvijas un Rīgas patrioti. Vislielākais prieks būtu nest Rīgas vārdu pasaulē, jo uzskatu, ka Minhauzens, kurš ir 20 gadus nodzīvojis Rīgā, ir pietiekami labs Rīgas zīmola papildinājums.” Valstī ir taupības režīms, bet, viņaprāt, ir arī jādomā par to, kā ekonomiskāk un efektīvāk popularizēt Rīgas vārdu pasaulē.

Tomēr kā svarīgāko šī gada uzdevumu A.Ēķis min Jāņa Streiča filmas „Rūdolfa mantojums” pabeigšanu. Finansējumu šai filmai tās veidotāji cer saņemt no Nacionālā Kino centra.

(papildināta ar A.Ēķa teikto pēdējās rindkopās)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja