Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Pēc reorganizācijas durvis vaļā vērs Rīgas Centrālā bibliotēka

15. februārī plkst. 13 Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane atklās Rīgas Centrālās bibliotēkas (RCB) jaunās telpas Brīvības ielā 49/53. Svinīgajā atklāšanas pasākumā piedalīsies arī Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta un RCB vadība.

Lasītājiem jaunās bibliotēkas telpas būs pieejamas no 16. februāra.RCB reorganizācija pagājušā gada augustā tika sākta, pateicoties Rīgas domes piešķirtajām 600 kvadrātmetru lielajām papildu telpām ēkas otrajā stāvā, kas atvēlētas mākslai un mūzikai veltītu materiālu kolekcijai. Agrāko divu stāvu vietā tagad bibliotēka mājo ēkas trijos stāvos. Telpu sasniedzamība būs pieejama arī cilvēkiem ratiņkrēslos.

Bibliotēkas otrajā stāvā lasītājiem būs pieejama mākslas un mūzikas nodaļa, kurā atrodama literatūra par kultūras vēsturi, mākslu un mūziku, plaša dramaturģijas izdevumu kolekcija, notis, mūzikas ieraksti un filmas, kā arī mākslai un mūzikai veltīti periodiskie izdevumi. Savukārt sestajā stāvā pieejama nozaru literatūra un periodisko izdevumu lasītava, bet septītajā stāvā – daiļliteratūra, kā arī bērnu un pusaudžu literatūras nodaļa.

Jaunums bibliotēkā būs pašapkalpošanās iekārta informācijas nesēju saņemšanai un nodošanai. Visi bibliotēkas pasākumi un pakalpojumi, izņemot atsevišķas tehniskas lietas, piemēram, kopēšana un datorizdrukas, pieejami bez maksas.

Bibliotēkā, tāpat kā agrāk, tiks rīkotas tikšanās un pasākumi bērniem un pieaugušajiem, kā arī datornodarbības un mākslas izstādes. Lasītāji, kas pēc reorganizācijas atnāks uz bibliotēku, otrajā stāvā varēs iepazīties ar fotoizstādi Viena diena bibliotēkas dzīvē, kas tapusi sadarbībā ar fotomākslinieku Valteru Poļakovu, bet septītajā stāvā būs skatāma Kultūras centra Ritums Tautas fotostudijas Vidze dalībnieku izstāde Baltā ziema.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja