Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Piektdien Cēsīs brīvdabas kino varēs redzēt "Leiputriju" un "Venēcijas tirgotāju"

Piektdien, 15.augustā Cēsu Pils dārzā notiks trešā brīvdabas kino nakts, kuras programmu pirmo reizi veido trīs kino seansi. Uz ekrāniem Pils dārzā un Viduslaiku pils Svētku zālē tiks izrādītas animācijas filmas, latviešu komiskās dokumentālās īsfilmas un "lielā vakara" filma.

Plkst.20.00 uz Pils dārza mazā brīvdabas ekrāna tiks demonstrēts animācijas filmu cikls „Pasaciņas.” 52 minūtēs tiks izrādītas 25 iemīļotas multfilmas, t.sk. „Nikno lapsēnu maršs”, „Skumjā govs”, „Miega vilcieniņš” un „Kam ir visskaistākās ūsas”.

Pirmo reizi Cēsu Viduslaiku pils vēsturē kino varēs skatīties Pils Svētku zālē, kur plkst.20.00 tiks demonstrētas latviešu dokumentālās īsfilmas. Repertuārā ietverta režisora Dzintara Dreiberga filma „Duschecka”. Piecu bērnu māmiņa Dušecka strādā naktīs, vadot trolejbusu, un pie stūres skaļi dzied! Filma festivālā „Lielais Kristaps” nominēta kā Labākā studentu filma. Varēs noskatīties arī operatora Māra Maskalāna filmēto un Lailas Papalniņas režisēto filmu, kas stāsta par dzīvnieku pasauli Getliņu izgāztuvē „Leiputrija”.

Režisores Astras Zoldneres filmā „Kurpju daktere” 8.marts izvēršas par īstiem svētkiem kurpnieces Tatjanas darba dienā. Tatjana strādā Tallinas ielas lietoto apavu veikalā, kuru apmeklē dažāda vecuma un sociālā slāņa klienti, katrs ar savām vajadzībām un īpatnībām.  

Plkst.22.00 uz lielā brīvdabas ekrāna sāksies vakara filma „Venēcijas tirgotājs” (ASV, 2004). Režisors: Maikls Redfords. Lomās: Als Pačīno, Džeremijs Airons, Džozefs Finess u.c.

Ieejas maksa pieaugušajiem ir Ls 2.00, skolēniem, studentiem un pensionāriem – Ls 1.00. Biļetes cena ietver iespēju izstaigāt arī naksnīgo Viduslaiku pili, kura citkārt jau plkst.20.00 apmeklētājiem ir slēgta. Kino var baudīt uz līdzpaņemtiem ērtiem mājas krēsliem un apvienot ar vakariņām Pils dārza kafejnīcā. Lietus gadījumā - kino nakts tiks atcelta!

Šīs vasaras pēdējā brīvdabas kino nakts notiks 29.augustā, kurā tiks demonstrētas Latvijā un starptautiskos festivālos atzītas ārvalstu un latviešu spēles un animācijas filmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja