Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Platforma Latvian Literature aicina apmeklēt Latvijā pirmo Introvertu karnevālu

Koncertzālē Tu jau zini kur, 22. decembrī plkst. 19 notiks Latvijā pirmais Introvertu karnevāls, kura apmeklētāji tiek aicināti iejusties latviešu literātu un grāmatas varoņu tēlos, informēja platformas Latvian Literature pārstāvji.

“Šis literatūrai ir bijis liels gads. Latvijas grāmatas ar joni ir šķērsojušas daudzu valstu un valodu robežas. Būtu grēks to nenosvinēt. Mēs ticam, ka ir tikai viens veids, kā likt introvertiem sanākt kopā brīvprātīgi. Tā ir masku balle. Izliksimies, ka tie nemaz neesam mēs. Pārģērbsimies par latviešu literātiem un grāmatu varoņiem un iejutīsimies viņu ādā. Ļausim satikties Sudrabu Edžum, Norai Ikstenai, Cibiņam un zvejnieka dēlam, lai visi kopā aizvadītu neaizmirstamu vakaru!” teikts pasākuma aprakstā.

Karnevāla laikā apmeklētājus ar literāro video diskotēku izklaidēs dīdžejs Ģirts Šolis, visiem apmeklētājiem būs pieejams šampanietis neierobežotā daudzumā, kā arī uzstāsies Latvijas poētiskākā grupa, kuras nosaukums pagaidām tiek turēts noslēpumā. Pasākuma ietvaros tiks pasniegts arī unikāls goda vimpelis labākajam karnevāla kostīmam grupās un individuāli, kā arī notiks izsole #iamintrovert mēteļiem, kas pabijuši Londonas grāmatu tirgū, mēnesi atradušies Norvēģijas muitā, apmeklējuši Frankfurtes grāmatu tirgu un šobrīd meklē patstāvīgus saimniekus. “Šī gada latviešu literatūras panākumus var un vajag nosvinēt. Visiem, kas šogad sekoja līdzi kampaņas #iamintrovert aktivitātēm, paslēpties zem maskām un sanākt kopā. Nosvinēt to, ka mums ir tāda – izcila – Latvijas literatūra,” stāsta pasākuma organizatore un kampaņas #iamintrovert autore Una Rozenbauma.

Vairāki sabiedrībā zināmi cilvēki piedalījušies pasākuma reklāmas kampaņā, atklājot, zem kādas maskas viņi slēpsies karnevālā. Nacionālā teātra aktieris Igors Šelegovskis būs zalktis no latviešu tautas pasakas, Latvijas modes palātas vadītāja Dita Danosa iejutīsies Andreja Pumpura eposa Lāčplēsis Spīdolas tēlā, modes māksliniece Iveta Vecmane pārģērbsies par Femme Fatale no Edvarda Virzas dzejoļa, mūziķe Sniedze Prauliņa pārtaps par Ziemeļmeitu no Kārļa Skalbes pasakas, rakstniece Inga Gaile karnevālā pārģērbsies pati par sevi, dzejnieks un aldaris Krišjānis Zeļģis būs Sprīdītis no latviešu tautas pasakas, aktrise Jana Čivzele iemiesosies Jāņa Ziemeļnieka dzejoļa tēlā Nezināmā, rakstnieks Svens Kuzmins būs Zelta zirgs no Raiņa lugas, radošā direktore un režisore Una Rozenbauma pārtaps dzejniecē Austrā Skujiņā, fotogrāfs Ģirts Raģelis iemiesosies Jāņa tēlā no Jāņa Joņeva romāna Jelgava 94, zvērināts advokāts Mārtiņš Knipšis karnevālā būs rakstniece Andra Neiburga, bet Baltijā apbalvotākais zīmolu stratēģis Kristaps Siliņš kļūs par Laimes lāci no Andreja Upīša Sūnu ciema zēniem.

Biļetes uz karnevālu var iegādāties: https://www.bezrindas.lv/lv/introvertu-karnevals/5534/.

Top komentāri

malda
m
cik simtus tūkstošus šiem MĀKSLINIEKIEM maksāsim?
Margarēta
M
Palicis neapgūts 100gades piķis?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja