Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Raiņa un Aspazijas vasarnīcā Jūrmalā norisināsies ikgadējie zinātniskie lasījumi Jūra: Cilvēks. Kultūra. Vide

Otrdien, 11. oktobrī, plkst. 13.00 Raiņa un Aspazijas vasarnīca Jūrmalā, Jāņa Pliekšāna ielā 5/7, aicina uz ikgadējiem zinātniskajiem lasījumiem, kuru tēma Jūra: Cilvēks. Kultūra. Vide šogad aplūko cilvēka, kultūras un vides mijiedarbības jautājumus.

Lasījumos muzeja speciālisti, mākslas un mūzikas zinātnieki, kultūras mantojuma un vides izglītības eksperti runās par jūras nozīmi, piedāvātajām iespējām un aktuālajām problēmām 20. gadsimta sākumā un mūsdienās. Priekšlasījumi aplūkos jūru kultūrtelpā: Raiņa un jūras attiecības, kūrorta dzīvi 20. gs. 20. gados, mūziķu gaitas Jūrmalā un jūras tēmas attīstību mākslas biennālē Marīna, kā arī vides un kultūras mantojuma speciālisti aktualizēs 21. gadsimta jautājumus jūras daudzveidības saglabāšanā un aizsardzībā, kultūrvēsturiskā mantojuma un vides attiecības, akcentējot dažādu nozaru un institūciju sadarbību vienota mērķa sasniegšanā.

Lasījumu noslēgumā paredzēta diskusija, kurā tiks diskutēts par cilvēka un vides attiecībām, identitātes jautājumiem un jūru kā nākotnes resursu. Diskusijā piedalīsies lasījumu dalībnieki un Jūrmalas aizsardzības biedrības pārstāvji.

Zinātniskie lasījumi noris projekta Rainis un jūra ietvaros, kura mērķis ir aktualizēt un radošā veidā atspoguļot Raiņa un jūras attiecības, atklājot to poētisko dažādību dzejā, aplūkot tās sadzīviskā un filozofiskā līmenī, kā arī iesaistošā un uz sadarbību vērstā veidā veicināt sabiedrības izpratni par jūras un piekrastes teritorijas problēmjautājumiem 21.  gadsimtā. Projektā atklāta izstāde Rainis un jūra, kura skatāma līdz 2023. gada 31. maijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja