Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Rakstnieki aicināti pieteikties Satori autoru vasaras nometnei Padurē

Interneta žurnāls Satori izsludina pieteikšanos autoru radošajai vasaras nometnei, kas šogad notiks sešas dienas no 11. līdz 16. augustam Kuldīgas novadā, Padures muižā, informēja nometnes rīkotāji.

Par nometnes tēmu un tekstu caurviju motīvu šogad izvēlēta mīlestība, un nometnes dalībniekiem būs iespēja darboties vienā no trim virzieniem: prozas, dzejas vai publicistikas. Dzejas meistarklasi vadīs dzejniece, literatūrzinātniece un pasniedzēja Anna Auziņa. Meistarklases dalībnieki varēs izvēlēties, vai nometnes laikā rakstīt dzeju vai veidot atdzejojumus. Prozas meistarklasē rakstnieka Svena Kuzmina vadībā dalībnieki strādās pie stāstiem, savukārt publicistikas meistarklasi vadīs rakstnieks, publicists un psihoterapeits Nils Sakss Konstantinovs. Labākie nometnē tapušie darbi tiks iekļauti Satori grāmatžurnālā Nr. 5 Mīlestība, kas iznāks gada nogalē.

Visi dalībnieki būs aicināti arī piedalīties dzejnieces Agneses Krivades meistarklasēs, kuras ļaus palūkoties uz radošo procesu no jauna skatpunkta. Savukārt sadarbībā ar mākslinieci Rūtu Briedi un Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas katedras studentiem tiks organizēta ilustrāciju meistarklase.

Nometnes norisi finansiāli atbalsta Kuldīgas dome, tāpēc vienīgā dalības maksa nometnē ir līdzmaksājums par kopīgajām ēdienreizēm, kā arī pašam jānodrošina transports no un uz nometni.

Nometnei aicināti pieteikties gan Satori rakstošie autori, gan arī jaunie autori no Padures, Kuldīgas novada un Kurzemes. Pieteikumi nometnei līdz 8. jūlijam jāsūta uz [email protected], e-pasta tematā norādot Pieteikums vasaras nometnei. E-pastā jāiekļauj:

- virziens (jāizvēlas viens!), kurā autors vēlas darboties (proza/publicistika/dzeja un atdzeja);
- trīs teikumos jāapraksta sava pirmā iemīlēšanās;
- jāpievieno neliela motivācijas vēstule, kurā izklāstīts, ar kādu mērķi autors vēlas piedalīties nometnē;
- autoriem, kas iepriekš nav publicējušies Satori, pieteikumam jāpievieno arī neliels līdzšinējās pieredzes izklāsts un rakstu darbs izvēlētajā žanrā.

Iesūtot pieteikumu, dalībniekam jāapstiprina, ka būs iespēja piedalīties pilnīgi visās nometnes norises dienās. Dalībnieku atlasi veiks Satori redakcija sadarbībā ar meistarklašu vadītājiem. Kopā nometnē tiks uzņemti 20–25 autori. Rezultāti tiks paziņoti 17. jūlijā.

 

 

Top komentāri

nesapratu
n
Kāds sakars rakstnieka profesijai vai arodam ar partijas Vienotība aģitatoru treniņnometni???
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja