Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Režisors Māris Martinsons jau trešo reizi sadarbosies ar japāņu aktrisi Kaori Momoi

2015. gada augustā un septembrī Rīgā un Kobē (Japāna) notiks režisora Māra Martinsona jaunās spēlfilmas Maģiskais kimono filmēšana, informēja filmas producente Lindas Krūkle.

Tūlīt pēc spēlfilmas Oki – okeāna vidū pirmizrādes Rīgā šī gada aprīlī Mārim Martinsonam un japāņu aktrisei Kaori Momoi radās ideja par jaunu stāstu filmai, kas noritētu Latvijā un Japānā. Šobrīd tiek attīstīts filmas projekts.

"Ikreiz, strādājot kopā ar izcilo kinoaktrisi Kaori Momoi, esmu vēlējies kaut būtu iespēja filmēt viņu tieši Japānā," saka režisors Māris Martinsons. "Vēlāk atklājās, ka Momoi savukārt, iemīloties Rīgā, ir domājusi par stāstu, kas viņas varoni atvestu šurp. Kad aprīlī, simboliski noslēdzot vienu projektu, atvadu vakariņu laikā uzsākām par to runāt, vienojāmies strādāt pie filmas, kuras sākums būtu Japānā, bet vēlāk Momoi varone atplauktu tieši Rīgā. Tā būs mūsdienu pasaka par to, kā japāņu sieviete sevi atklāj no jauna caur traģikomiskiem notikumiem, kimono mākslas un nacionālās virtuves noslēpumiem."

Režisors Martinsons jau viesojies Kobē, apskatot iespējamās filmēšanas vietas, šobrīd notiek aktieru atlase un filmēšanas komandas, un partneru piesaiste gan Latvijā, gan Japānā.

Iepriekšējā Martinsona spēlfilma Oki – okeāna vidū ar Kaori Momoi un Andri Buli galvenajās lomās novembra vidū piedalīsies 22. starptautiskajā filmu festivālā Camerimage, kas no 15. līdz 22. novembrim norisināsies Bidgoščā (Polija).

Spēlfilma tiks izrādīta festivāla Eiropas Panorāmas sekcijā, kas prezentē interesantākās kinematogrāfijas jomā radītās filmas, kas producētas Eiropā pēdējā gada laikā. 

Šīs nedēļas beigās režisors Māris Martinsons un producente Linda Krūkle Losandželosā apmeklēs vienu no lielākajiem kino tirgiem pasaulē American Film Market, prezentējot vairākus spēlfilmu projektus dažādos attīstības līmeņos, un līdztekus turpinot darbu pie spēlfilmas Maģiskais kimono tēlu un sižeta attīstīšanas kopā ar galvenās lomas atveidotāju – aktrisi Kaori Momoi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja