Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 4. jūlijs
Sandis, Uldis, Ulvis, Sandijs

Rietuma nosauc pagājušā gada labākās filmas

Kino kritiķe Dita Rietuma nosauc 2011.gada labākās filmas.

1. Melanholija/Melancholia

Viena no dāņu ģēnija Larsa fon Trīra labākajām filmām – sāpīgi skaista Eiropas atbilde vienai no iecienītākajām Holivudas kino tēmām – pasaules gals.

2. Mākslinieks/The Artist

Pamatīga uzdrīkstēšanās – izaicināt virtuālo un sensorisko baudu izlutināto XXI gadsimta kinoskatītāju ar elegantu, stilistiski virtuozu un emocionāli uzrunājošu veltījumu kino vēsturei – kino pirms skaņas triumfa.

3. Dzīvības koks/The Tree of Life

Amerikāņu režijas klasiķa Terensa Malika poētiskais, vizuāli fascinējošais stāsts par pasaules un arī ģimenes radīšanas pieredzi. Muzikāls, filosofisks vēstījums, kas paliks kinovēsturē, par spīti publikas vēsumam. Visu cieņu Bredam Pitam – filmas producentam un aktierim.

4. Kauns/Shame

Britu mākslinieka Stīva Makvīna režisētā Ņujorkas japīša, ciniķa un erotomāna portretējums – viens no visu laiku labākajiem baudu un vientulības portretējumiem. Kad šo filmu demonstrēs Rīgā – nav zināms.

5. Āda, kurā es dzīvoju/The Skin I Live In

Spēcīgs spāņu režisora Pedro Almodovara darbs, kurā harmoniski apvienoti viņam raksturīgie motīvi (dzimumu spēles, melodramatisms, estetizēts attēls) ar trillera spriedzi un labu Antonio Banderasa aktierdarbu.

6. Rango

Viena no gudrākajām, ar kinovēstures un slaveno Holivudas filmu citātiem (tēli, sižeta motīvi utt.) piesūcinātākajām animācijas filmām, arī sava veida veltījums Džonijam Depam (viņš ir ķirzaka Rango!) un viņa lomām filmās Mironis, Bailes un ilgas Lasvegasā u. c.

7. Tintiņa piedzīvojumi /The Adventures of Tintin

Stīvena Spīlberga veidotā beļģu komiksa ekranizācija – vitāls, azartisks un pašironisks veltījums Holivudas dēku filmām un paša Spīlberga ieguldījuma to attīstībā, jau sākot no filmām par Indianu Džonsu.

8. 7 dienas un naktis ar Merilinu Monro/My Week with Marilyn

Bauda! Pamatā pateicoties Mišelas Viljamsas darbam Merilinas Monro lomā. Uz leģendārās aktrises biogrāfijas motīviem balstītā filma stāsta par laiku, kad Monro filmējās Londonā kopā ar Lorensu Olivjē filmā Princis un koriste. Rīgā – no 24.februāra.

9. Pusnakts Parīzē/Midnight in Paris

Vecais labais Vudijs Allens perfektā formā, viņš ir ne tikai valdzinājis smalko matēriju cienītājus, aizsūtot mūsdienu amerikāņu rakstnieku XX gadsimta 20. gadu Parīzes bohēmā, bet arī nopelnījis labu naudu.

10. Mums jārunā par Kevinu/We Need to Talk about Kevin

Emocionāli eksplozīva britu drāma par mātes un dēla attiecību disfunkcionalitāti no puikas zīdaiņa līdz tīņa gadiem. Šajā filmā Tilda Svintone nospēlējusi vienu no savām labākajām lomām. Kad šo filmu demonstrēs Rīgā – nav zināms.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākta Lielās ģildes nama pārbūve

VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) vadībā SIA Rere meistari sākusi Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) mājvietas Lielās ģildes nama Amatu ielā, Rīgā, pārbūvi, kuras izmaksas sasniegs ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja